WeLcOmE!!!

Here u are, in my incredible life... Hope that u all will enjoy and make my life is more incredible!!!! heee...
Smile if u look me...
Sebab i tahu u want to know me better...
HaHa...
Tak kenal maka tak cinta...
Ceriakan hidup anda dengan senyuman, jauhkan kesedihan, enjoy reading my blog... not as good as others blog, but it is not so bad as i can always make u puas hati baca blog i... =)
b4 that, sebelum saya terlupa, rjin2 la bg ikan2 saya kat bwh tu mkn ye... Thanx a lot if u do so...

Lots Of Love...
- aina -
('',)

Wednesday, 11 May 2011

New Experience??? MAYBE...

Isnin, 9 Mei aku ikut kawan2 aku iaitu pipah, khaira and nana pergi MRSM kesayangan kitorang dulu, MRSM Gerik. Bas patutnye pukul 9 a.m dari Hentian Duta, tapi pukul 10 a.m baru gerak. HAIH, punye lame nak tunggu.. BOSAN2. B4 that, thanx to khaira's parents coz blanja kitorang minum pagi tu. Hehe. Perjalanan pun bermula dan aku rase WOW, macam tak percaya je aku naek bas pergi maktab dgn kawan2. Ini 1st time tau dalam hidup aku, tak pernah2 pun aku wat benda yang agak 'weird' la bg aku. Haha. Sepanjang dalam bas awalnya sibuk borak2 dengan pipah, seronok borak2 sebab bas tu tak penuh pun. Agak lengang jugak,sunyi je. Kitorang je teenage kot, HAHA... Yang paling hebatnya bas ni, tak berhenti langsung kot kat hentian rehat mana2, wah3... Biase je bagi org laen kot. Dalam pukul 2 p.m kitorang pun tiba di hentian Gerik. Nak tau kitorang menetap sementara kat mana??? Haa, terima kasihlah kepada Mak Cik Bedah dan anaknya yang juga kawan kitorang, hasma coz tumpangkan kami semalam di situ ye. Hehe. Petang lak, kitorang jumpe dgn kawan2 lme kt maktab dulu yang duduk gerik je la. Pergh, tak pernah kot aku keluar 'hang out' macam tu walaupun sbnrnya xde la watpe pun. HAHA. Malam palk, punye la risau kitorang risau takut takde tiket nak balek esok. Risau punye risau, ajaklah mak cik bedah pergi stesyen bas tu, alhamdulillah bukak tempat yang kitorang nak beli tiket tu, Shamisha Holiday.

Selasa, 10 Mei, seawal 7.30 a.m kitorang dah sampai mktb sebab follow mak cik badah je trus, kan senang. Masa yang ada kitorang gunakan untuk jumpe ckgu2 lepas amik sijil PMR kat pejabat. Cikgu pertama yang kau jumpe, Cikgu Fendi, ayah homeroom aku dulu. Terharunya aku bila dia kate dia still ingat kat aku sebab anak homeroom kan.. HUHU =D Then jumpe Miss Karl pulak depan pejabat, borak2 je la. Then, kitorang masuk bilik guru, jumpe Miss Shariza, she was so cute, HOHO, alhamdulillah still ingat aku gak. HEHE. Pastu jumpe Miss Wani plak, coach netball aku. Kitorang pun teruskan perjalanan ke meja Sir Izad, punye lame berborak, nak dekat setengah jam kot. Tapi dia mmg ingat aku la sebab dia kata aku pernah ada wat hal dgn dia (kantoi), HAHA. Serius syok borak2 dgn Sir Izad. Then kitorang jumpe Miss Farah plak, dia pun ingat aku lagi. Hee. Then jumpe Miss Syaza, tak rapat sgt dgn dia, tak pernah ajar aku pun, tapi xpe lah, ckgu jugak kan. Then kitorang memberanikan diri jumpe Ustaz Rahim ustaz yang paling disegani bagi aku lah. Fuhh, punyelah cuak, tapi alhamdulillah dia pun still ingat name aku sbb dia ajar aku PAI mse F3. Patu jumpe dgn Cikgu Roheza, dia kate 'muka awak saya ingat, tapi tak ingat nama lah'.Huhu. Terharunya, manakan tidak, 3 tahun blaja KH dgn dia. On the way nak pergi kat kreta mak cik bedah, dekat depan bilikm warden kitorang terserempak dgn Cikgu Zack. Dia ckp dia ingat muke aku sorang je, wah3, kembang aku kat situ, thanx cikgu ingat saya. Hehe. Tak ramai cikgu yang dpt kitorang jumpe sbb mase tak cukup, bas kitorang nak gerak pukul 10.45 a.m, so mak cik bedah tolong hantarkan kat hentian gerik.

Terima kasih banyak3 lah mak cik bedah sebab sudi tumpangkan rumah, bagi makan malam and hantar kitorang pergi maktab and hentian bas. Jasamu akan ku kenang. Begitu juga dgn guru2 yang kitorang jumpe hari ini. terima kasih banyak3 sebab layan kedatangan kami walaupun tak diundang sebenarnya. Terima kasih saya ucapkan kepada cikgu2 yang still ingat nama saya, muka saya. Hehe. Walaupun ada ckgu yang tak ingat saya sgt, saya akan ingat cikgu2 sume sbb MRSM Gerik lah yang banyak mengajar saya, terutama cikgu2. MRSM Gerik tetap di dalam hati saya, saya takkan lupa sampai bile2 pun... Sayang MRSM Gerik... HUHU...

Pastu naek bas pukul 11 a.m, aku duduk dekat sit sorang. It's pk, dalam bas je pun. Sejuk tahap gaban dalam bas, tak tahan punye pasal, aku menyelinap dalam langsir, kna la cahaya matahari, jadi lah panas skit. HAHA. Then sampai kat KL, berhrnti kat Hentian Duta, haa, aku dah cuak dah, kata berhenti kat Puduraya. Pastu abg dpan sit aku ni ckp dia akan berhenti kat Puduraya, huh, lega hati aku. Then sampai kat Pudu, bas berhenti kat luar jalan tu, dah lah aku tak pernah naek bas sorang2, nana dgn khaira plak dah turun kat Duta tadi. Haih, punyalah cuak tak tahu nak g mane. Akhirnya abg g duk dpn sit aku td ni teman aku jap sementara tggu ayah aku sampai. Borak2 jap lah dgn dia, nseb baek dia tolong aku tunjuk jln nk g mne. Klu x, sesat lah aku kat situ. Tapi aku rasa bersalah sebab tak sempat nak cakpa thanx kat abg tu coz tergesa2 cari ayah aku. Sorry la yer abg, kalau lah saya terjumpa abg lagi, insyaAllah saya akan say thanx kat abg. Hee... Serius cuak jln kat jln KL uh, lintas jln smpai 3 kali nak cari kereta ayah aku kat mne, rase nak nanges pun ade mse tu. Haih, ape nak buat, budak baru nak blaja berdikari keluar rumah sendiri. Haa, tulah yang jadi. Sebab tak pernah nak pergi sendiri, naik transport awam pun tak pernah, kuar rumah pun dgn parents je, tak tahu menahu pun selok belok KL. Nasib lah kan. HAHAHAHA...

Pnat dah nak tulis, sape yang bce pun msti bosan sebab bnyk sgt kan. OK2, smpai sini sahaja dulu, jumpe lagi di laen lembaran. HAHA..

2 comments: