WeLcOmE!!!

Here u are, in my incredible life... Hope that u all will enjoy and make my life is more incredible!!!! heee...
Smile if u look me...
Sebab i tahu u want to know me better...
HaHa...
Tak kenal maka tak cinta...
Ceriakan hidup anda dengan senyuman, jauhkan kesedihan, enjoy reading my blog... not as good as others blog, but it is not so bad as i can always make u puas hati baca blog i... =)
b4 that, sebelum saya terlupa, rjin2 la bg ikan2 saya kat bwh tu mkn ye... Thanx a lot if u do so...

Lots Of Love...
- aina -
('',)

Monday, 31 October 2011

Addicted To Watch???

Halloo assalamualaikum kawan2 yang disayangi... Hari ni nak cerita yang aku sangat addicted nk tengok  cite2 ni setiap hari... Seronok dan mengujakan... Mendebarkan, memberi pengalaman dan pelbagai konflik serta adegan menarik... Hehe... Citer ape yang aku addict sgt ni antaranya ialah 

- MasterChef Malaysia
Sabtu - Rabu, 9.00 mlm di Astro Ria (tapi aku tgk ulangan setiap hari, 12.00 tgh hari)

- Cinta Elysa
Selasa, 9.00 mlm di TV3

- Jiwa & Lara
Selasa - Khamis, 10.30 mlm di TV3

- Terowong
 Khamis, 9.30 mlm di TV3




Itu je lah kot rasenye cerita2 yang aku addicted nk tgk dan x sanggup nk terlepas every single minute... Hehe... Kalau ade lg cerita yang bez aku share ok... Sayonara, arigato... =)

Friday, 28 October 2011

Dengan Sendirinya

Halllooo... Assalam buat pembaca semua.. Hari ni aku happy sangat.. Because of what?? ahaha... Actually td aku masak nasi goreng... Pergh, secara tiba2 je rase nk masak nasi goreng al maklumlah sume xnak mkn nasi, lauk pun mcm ade xde je kan... So aku masak je lah nasi goreng sbb nk hbeskan nasi tgh hari td tu... DENGAN SENDIRINYA rase nk masak tu muncul and ape lagi aku terus amik lah segala ape bahan2 yang diperlukan... Tapi aku still ade pmbntu iaitu pmbntu rumah aku, ahah, jgn ingt dia buat sume ok, dia pun x reti sgt snanye, so kami bekerjasama lah jwbnye kan.... masak punye masak smpai lah siap sume nye... dihidangkan dan aku lah orang pertama yang rase... bagi aku sdaplah kan... then ayah makan pulak, aku tnya ayah mcm mne, ok x?? ayah angguk and mksudnya ok lah tu... kalau ade pape mistake kat masakan tu, definitely ayah akan ckp ok... weee, happy sbb brjaye masak mlm ni dgn baik... dan dari itu aku sedar bahawa kalau kita betul2 nak memasak, definitely kita akan tahu ape yg diperlukan and perlu dibuat bagi hasilkan yg terbaik kan... buat yang masih takot2 tu, cubelah ikut rase hati anda... insyaAllah boleh... sayonara and see u all again guys... =)


Wednesday, 26 October 2011

KARISMA 2011 in memory!!!

Hai selamat malam... dah lame rasa nya aina tak update blog ni kan... maklumlah, for about 2 week, i'm busy with bola jaring... huhu... alhamdulillah aku terpilih for netball uitm melaka for this year's karisma... so many experience i've had... seriously banyak sgt benda baru yang aku belajar... seminggu yang pertama adalah latihan pusat... so kat situ lah kami satu team ni pulun berlatih pagi, petang and malam... terlalu banyak yang aku belajar al maklumlah aku ni budak baru lagi dalam karisma... by the way, thanx to akak2 netball karisma iaitu kak edot, kak ola, kak zue, kak wani, kak piqqa, kak iffi, kak bubu, kak mimi, kak syifa sbb byk ajar aina... tak lupe jugak buat kak fs and kak fafa yg bersama2 mnyokong team kite mase game... hoho... aina rase brtuah dpt knal akak2 sume and join team ni walaupun aina masih mentah lagi dalam netball ni sbnrnye... yg paling utama ialah thanks to kak leha yg jd coach, kak ita as pngurus pasukan and kak ieqa sbg pembakar smgt we all... guys, jgn ingt netball mse u allz zaman skolah same dgn zaman universiti ok.... it is a bit different okay... hbes je latihan pusat selama seminggu, then kami pun berangkat lah ke uitm segamat iaitu tuan rumah for karisma 2011... smpai je, jntung masing2 berdegup kncang... bukan tu aje, perut sume pun berkeroncong tau... haha, lme sgt dlm bas lah kate kan... seriously best karisma ni woo... byk kontinjen, rmai org yg kite jumpa and yang paling penting, saingan pun mmg top lah kan... Alhamdulillah kami netballer uitm melaka dapat gangsa... usaha yg gigih telah dilaksanakan dan itulah hasilnya... but next time we got to improve it back....dah x tau nk tulis ape sbb byk sgt story best... grrr..... gmbr je lah ek...

majlis penyerahan bendera di dewan taming sari...
with kak fs... kak fs nih la rajen tman aku bli mknn... miss u akak.. =)
majlis perasmian karisma 2011... itu maskot kelantan...
mase nih tgh tggu nk perbarisan masuk kontinjen for perasmian... fuhh, lme gler and penat...
time ni after test court netball kat uitm segamat nih...
b4 nk g test court netball, amek gmbr dpan blok pntadbiran... hoho
majlis penyerahan bendera di dewan taming sari...
training smbil merehatkan badan di pantai...
saat gembira bersuka ria...
saje2 suke2 knakan kak edot...
smasa tibe di pantai, nmpk x koko krunch tu... we all mkn for energy okay...
di tepi pantai yg indah... training oh training...
a nice shot i've ever had... =)
bersama pengurus, kak ita... =)
NETBALLER UiTM MELAKA
this is how it looks when i'm burned... =D
that's all gmbr yang aina ade untuk di kongsi coz aina x amek lg gambar2 yang ada pada kak ola sbb sume gmbr drpd kamera kak ola... thanx 4 reading... sayonara... =)

Thursday, 6 October 2011

Finished Already =D

Finally the final examination have ended... I'm so happy to let my stress and tiredness of looking at many books fly away everywhere... HAHA... The best thing is after having the lat paper that was not so bad but quite difficult, ieqa, jaja and me went back to our college and get all of our thing into my car... Mmg terbaik lah kan sumbat brg2 aku (byk) + ieqa (skit) + jaja (skit) dalam kerete Gen2 tuh... Haha, sesendat boleh kete tu smpai jaja yg duk kat blakang tuh da nmpk mcm brg2 gak, hikhik... Serius byk giler kot brg... Fuhh, sabar jelah... Ksian ko ye jaja, nak wat cmne, x mmpu lah nak bwk kete besar2 nih... Hihi... B4 kami masuk ke Leburaya Utara-Selatan, isilah minyak di Petronas Simpang Ampat, guess what??? Minyak tu tersekat2, pnat aku nk mnekan nye, smpai lah ieqa keluar and tolong... By the way, aku mmg x suke bab2 isi minyak nih, x pakar sgt... Isi minyak masak reti lah... Hahah...Then sampai kat tol Simpang Ampat, tgn dah keluar nk scan T'n'GO, tapi x smpai pulak sbb pkai seatbelt (x logik tp itulah hakikatnye) smpai kna tarik skit seatbelt nye tu... Funny... Perjalanan agak ok, byk kereta2 yg hebat memecut laju x kurang juga yg selembab boleh... Hentian pertama ialah di rumah ieqa which is at Bandar Baru Sungai Long... After that teruskan perjalanan membawa jaja meninjau jalan Hulu Langat yg dekat Look Out Point tu... Then terus direct hntr jaja at LRT Ampang... Sorry i can't sent you too far, just there i can... Hikhik... Ok2 dah agak mengarut cerita nya di sini... Ape yg aku harap today after the last paper is aku boleh dapat Anugerah DEKAN, insyaAllah... Harap2 impian aku and juga my bestfren, ieqa, jaja and nadia to get DEKAN same2 termakbul dan berjaya... Amin... That's all... Salam malam... Ngee... =D

Lebih kurang cmni lah besar gen2 nye, colour pun same, bygkan brg2 disumbat smapi bonet and tmpat duduk blakang pnuh... hee














Tuesday, 4 October 2011

Ending of Sem 1

Hai assalamualaikum... Orang selalu cakap pasal Final Sem, tapi saya nak tukar sikit version nye, ending of Sem 1, kan nampak laen drpd yg laen tu... Huhu... Actually snanye saya lupe nak update psl exam final yg sdg saya hadapi nih sehingga lah da nak last paper baru nk update... Haha, agak ketinggalan, but as long as i did not back home yet, my sem 1 did not finish yet right... So alhamdulillah da hbes 5 paper final which is HBU111, BEL120, CTU101, MAT112, FAR100 and now just tinggal lagi 1 paper that is AIS130... Hah, paper last ni lah yg paling2 pening sbb sbjek ni da mcm sbjek Sejarah woo... Banyak bebenor nak dibaca tau... Mujur lah ada spot, xdelah poning sgt pale eden ni kan... Hattuih... Huh... Khamis ni paper last saya, then after that trus balek rumah dan smbung kje which is suri rumah sementara b4 going to... To where??? Nantikan post yg seterusnye ye kwn2... Thanx 4 reading, wish me luck for the last paper yoo...