WeLcOmE!!!

Here u are, in my incredible life... Hope that u all will enjoy and make my life is more incredible!!!! heee...
Smile if u look me...
Sebab i tahu u want to know me better...
HaHa...
Tak kenal maka tak cinta...
Ceriakan hidup anda dengan senyuman, jauhkan kesedihan, enjoy reading my blog... not as good as others blog, but it is not so bad as i can always make u puas hati baca blog i... =)
b4 that, sebelum saya terlupa, rjin2 la bg ikan2 saya kat bwh tu mkn ye... Thanx a lot if u do so...

Lots Of Love...
- aina -
('',)

Saturday, 18 June 2011

Busy Week!!!

Fuhh, seriously this week penat sgt2, bnyk sgt kje nk kna wat... kje ape lah sgt kan yang korang x tau tu... penat weh, wat kje lecturer bagi lah + perah otak nk conduct persembahan 4 induction fakulti akaun lagi + playing netball mlm2, wakil tun putih tau... huhu... walaupun penat, every single thing yaang aina wat sgt memuaskan hati dan happy sgt2 dgn usaha sendiri kan... nak citer pasal kje lecturer bagi, msti semua da phm kan susah senang nye cmne, and mngkin x syok pun kalau nk citer... so meh aina citer pasal persembahan yang kelas aina iaitu 1B pada mlm khamis hari tu... al-kisahnya mula2 xde idea nak watpe sbb semua mcm mls nak wat kan, pnat la, bnyk kje la, normal right, mklumlah semua dah besar, wat bnda2 cmni rse cam dak kcik lak... tapi alhamdulillah berkat kerjasama dan toleransi semua ahli kelas, akhirnya 1 demi 1 idea muncul dlm fikiran aku dan beberapa orang lagi yang tolong conduct persembahan untuk kelas kitorang ni... persembahan kitorang ni menyelitkan (ntah btul ntah tidak perkataan aku gune ni, haha ) 4 elemen lagu...
1. nasyid - reka sendiri kot liriknya
2. hindustan - lagu ladki bani anjani hai ( liriknya diubah berkaitan kelas )
3. english - lagu just the way you are
4. korea - lagu sorry-sorry
ape yang syok nye persembahan kitorang ni ialah, masa lagu hindustan kitorang menari u know, then untuk lagu just the way you are, daya tarikan yang kitorang beri ialah sketsa pasangan bercinta yang sgt romantik and lastly lagu sorry-sorry kitorang semua menari and give the last post and all of us got a big clap fron the audience... yuhuuu... a sweet moment of our class have been made and our mission to be the best that night termakbul... haha... mostly comment yang diterima tentang persembahan kitorang ialah 'syok tgok korang dance'... haha... enough with persembahan, then we go to netball between kolej... and start mlm tadi aku and participant 4 tun putih dah berlatih and not so bad, we're good at all... eceh, prasan plak kan... tapi serius semua hebat2 owh... fuhh... mlm ni pun still ade latihan lagi sbb esok lwn antara kolej tau... huhu... wish all tun putih group in all type of sport win ok... go go chaiyok tun putih!!! =)

Saturday, 11 June 2011

Amaran!!!

salam semua... tajuk kali ni aku rasa agak pelik sikit kot, tp xpe, ada banyak maksud yang tersirat di sebalik tajuk tu ye... nak dijadikan cerita, aku ni boleh dikatakan banyak la pengalaman hidup, walaupun aku tahu ada lagi orang yang lebih makan garam daripada aku, it's ok la, tu garam korang, skrg ni garam aku ok... sejujurnya aku ni seorang pelik, bagi aku la... tak tau la korang punye pandangan tentang diri aku, sifat aku dan so on la kan... ape yang peliknye aku ni?? aku ni x suke sgt nk bergaya btul2 like truly girl that was exactly girly, lmbut2 tu, tapi aku boleh la lmbut2, but not in front of frens... x tau la knape kan, rasa malu plak tibe2 kalau aku wat gaya mcm girl yang btul2 ckp lmbut, ayu la katakan... haha, serius aku x reti sgt even aku boleh sbnrnye, cume nk x nk je kan... then ada gak la kwn2 laki dulu ckp aku mcm laki kan sbb ckp pun x seayu, selembut girl yg laen, bnyk borak dgn laki, nak wat cmne, da selesa mcm tu kan, not my fault, tp aku still kwn dgn semua org, girl ke, boys ke, pondan ke, tomboy ke watever la as long as korang ok with me, i'm ok with u too right... tapi alhamdulillah la, sejak da masuk u ni, terserlah la gak sifat kewanitaan (bak kata dak laki la biasanya kan kalau nk cari isteri) aku even seciput je... haha... xpe la, it takes time to change right... aku da cube untuk berani and x malu tunjukkan diri aku sbnrnye, cara aku sbnrnye bile bukan kat skolah... bkn nye hipokrit or what, tp perasaan malu tu menebal entah berapa inci pun aku x tau la, bnyk mkn coklat agaknya kot... haha... cukup la pasal tu je, malu lak nak citer lbih2, rase mcm ape ntah la... next thing is, aku nk pesan sgt2 kat diri sndiri and sape2 je lah yang membaca, jagalah hati korang baik2 dulu, pandai2 lah kawal hati sendiri dulu, baru lah korang boleh jaga hati orang lain... bagi yang cepat tngkap maksud aku ni, bagus lah... bukannye ape, kalau korang sendiri x mmpu nk jage hati sndiri and diri korang sndiri dgn baik, sebaiknya, korang xkan mungkin mampu nk jage hati orang lain ok... fhm x mksud aku ni??? kalau ada yang x phm, bce la bnyk2 kali, so korang akan faham gak... sayangi diri sendiri dulu kalau nak sayang orang lain, kalau x pandai nk jge and appreciate diri sendiri yg sememangnya x sempurna tu, jgnlah nk gtl2 jge hati org laen ok... tepuk dada, tanyalah iman... *entah betul entah x peribahasa tu, maen taram je... haha...
ok la, smpai sini je episod kali ini, jgn lupe saksikan episod seterusnya di link dan tuan empunya yang sama...
bye2, salam sayang dari perantauan (AG,Melaka je...pun)
HAHA... =)

Oh GOD !!!

hai korang... aku rasa nk share sgt2 story kat sini, a little bit la, not a full story ok... it's about aku nye feeling... aku x tau lah knape, drpd mlm smlm untill skrg, hati aku sakit sgt2, bkn nye sakit ape tau, tp terasa sgt2 becoz of something... what is it, just a few fren and i knows what happen... x tau lah kenapa terasa hati sgt5... serius seh... omg, please give me strenghness so i can be calm... hope so... and most importing is, aku nangis tau x mlm td, tibe2 je air mata ni berjurai b4 aku tdo... ya tuhan, kenapa lah hati aku diuji lagi mcm ni... ='( sabarlah wahai hati yang pilu ini, hanya diri sendiri yang mampu jaga hati sendiri... sampai saat aku tulis entry ni pun, hati aku masih terasa lagi, sgt2, ya Allah, tenangkanlah hati hambamu ini... kepada sape2 yg membaca, i hope that korang boleh bagi aku semangat so i x fall down... deep in my heart now, i'm so sad but it was good, maybe, if u all give me support ok.... thanx a lot, hanya tu je yg aku nk share today... nak layan lagu aishiteru ni, sedih and jiwang la katakan...

Add caption


sayonara... ikhlas dari hati yang sedih... ='(

Thursday, 9 June 2011

2 Weeks Have Gone....

hai2... da lame rasenye x bercerita kan... bnyk bnda nk diceritakan, mcm2 ada... sedih, gembira, seronok, and mcm2 perasaan lah lagi... haha... dah 2 week kat uitm alor gajah, melaka ni, alhamdulillah la aku da biase dgn pelbagai rintangan kat sini, mostly the way to go to class and everywhere in this uni u know... thanx God give me strength... kwn2 klas pun ok, lame2 da boleh tegur2, ckp2 and borak2... mmg la, baru kenal xde la rpt lagi kan, da knal lme baru bley rpt... huhu... 1st week x blaja, as usual mcm skolah menengah jugak la kan, always introduce diri sndiri ble 1st class kan2... bgus mmg la bgus sbb x start blaja lg kan, tp x brape nk suke sbb i ni pmalu nk brckp and brdiri dpn org rmai... haha... maklumlah, self-confidence baru tahap 50% je, nk wat cmne kan.. haha... 2nd week plak da start blaja... hurmm, ape lg, aku btul2 fokus la dlm klas kan, kalau boleh xnk tertinggal satu ayat pun yg lecturer ckp, walaupun aku tau msti ade nye ape yg lecturer ckp aku missed kan... haha, xpela... yang penting, dlm klas aku akan fokus 80% dulu kot, the other 20% aku akan revise sendiri later ok... it's ok right??? ok la, rsenye smpai sini je kot entry kali ni, kalau tulis panjang2, nnt korang pnat nk bce, atau lbih jujurnya, korang mls nk bce pun... kan2... haha, xpe la, up 2 u all la nk bce ke x ek... aku hanya berkongsi saja apa yang aku mampu kongsi... kata orang, SHARING IS CARING...

That's all 4 today, c u all again in the next story... Thanx 4 reading...
Bye2... =)

Wednesday, 1 June 2011

HUARGH!!!

u know what readers??? today i'm so tired beb... even klas pkul 2.30 ptg, tp pnat gak coz mcm bese la kan, naik tutrun bukit and segala tangga yang ada kat U ni... then kna pkai trus bju sukan untuk koku ok... fine, to make it easy coz after je klas FAR 100 habis pkul 4.20, ada koku plak kul 5 ptg ok... i got kesatria negara group G with wana and my new fren that i knew, fatin amalina... luckily i have fren right... huhu... then habis koku tau pkul bape?? pkul 7 mlm beb, trus rushing pegi pasar malam dkat dgn tasik kat sini ni, beli nasi goreng ayam and air soya je, pastu trus rushing balik kolej sbb tonight ada klas la weh pkul 8 mlm ok... u guest what, smpai bilik je pkul 7.30, just about 30 minutes that i have to clean up myself b4 pegi kelas right... tapi aku mkn dulu dlm 5 ke 10 minute camtu la... then trus pegi mandi, siap2 and gerak dari bilik nak ke kelas pukul 8 mlm beb... sampai je kelas pkul 8.15, lmbt tau x, aku antara yg late u know... aku, mira, anas and shakir lambat tau... then kna marah dgn lecturer, kna brdiri dpan klas about 15 minutes, yela dah lmbt 15 minit kan... nasib baik lecturer bagi gak kitorang berempat ni duduk, haih, thanx ye lecturer... blaja2, then ade group work, tau group aku sape??? haa, groupnye dak2 yg lmbt td la... aku, mira, anas and shakir... perah otak rmai2, pkir ayat nak wat, maklumlah dah lme x g skolah, so sumenye jd lembab kan... haha... paling x tahan nye bila dah lah dtg kelas lmbt kan, wat group work pun last skali siap... haha, mmg lembab btul la kan... haha, xpe2... len kali xkan berlaku lmbt2 lagi ni ok fren... huaha...



it is better late than never... =)


wokeyh, that's all 4 today, c u in the next chapter of my incredible life... thanx 4 reading, muahaha... =)