WeLcOmE!!!

Here u are, in my incredible life... Hope that u all will enjoy and make my life is more incredible!!!! heee...
Smile if u look me...
Sebab i tahu u want to know me better...
HaHa...
Tak kenal maka tak cinta...
Ceriakan hidup anda dengan senyuman, jauhkan kesedihan, enjoy reading my blog... not as good as others blog, but it is not so bad as i can always make u puas hati baca blog i... =)
b4 that, sebelum saya terlupa, rjin2 la bg ikan2 saya kat bwh tu mkn ye... Thanx a lot if u do so...

Lots Of Love...
- aina -
('',)

Saturday, 11 June 2011

Amaran!!!

salam semua... tajuk kali ni aku rasa agak pelik sikit kot, tp xpe, ada banyak maksud yang tersirat di sebalik tajuk tu ye... nak dijadikan cerita, aku ni boleh dikatakan banyak la pengalaman hidup, walaupun aku tahu ada lagi orang yang lebih makan garam daripada aku, it's ok la, tu garam korang, skrg ni garam aku ok... sejujurnya aku ni seorang pelik, bagi aku la... tak tau la korang punye pandangan tentang diri aku, sifat aku dan so on la kan... ape yang peliknye aku ni?? aku ni x suke sgt nk bergaya btul2 like truly girl that was exactly girly, lmbut2 tu, tapi aku boleh la lmbut2, but not in front of frens... x tau la knape kan, rasa malu plak tibe2 kalau aku wat gaya mcm girl yang btul2 ckp lmbut, ayu la katakan... haha, serius aku x reti sgt even aku boleh sbnrnye, cume nk x nk je kan... then ada gak la kwn2 laki dulu ckp aku mcm laki kan sbb ckp pun x seayu, selembut girl yg laen, bnyk borak dgn laki, nak wat cmne, da selesa mcm tu kan, not my fault, tp aku still kwn dgn semua org, girl ke, boys ke, pondan ke, tomboy ke watever la as long as korang ok with me, i'm ok with u too right... tapi alhamdulillah la, sejak da masuk u ni, terserlah la gak sifat kewanitaan (bak kata dak laki la biasanya kan kalau nk cari isteri) aku even seciput je... haha... xpe la, it takes time to change right... aku da cube untuk berani and x malu tunjukkan diri aku sbnrnye, cara aku sbnrnye bile bukan kat skolah... bkn nye hipokrit or what, tp perasaan malu tu menebal entah berapa inci pun aku x tau la, bnyk mkn coklat agaknya kot... haha... cukup la pasal tu je, malu lak nak citer lbih2, rase mcm ape ntah la... next thing is, aku nk pesan sgt2 kat diri sndiri and sape2 je lah yang membaca, jagalah hati korang baik2 dulu, pandai2 lah kawal hati sendiri dulu, baru lah korang boleh jaga hati orang lain... bagi yang cepat tngkap maksud aku ni, bagus lah... bukannye ape, kalau korang sendiri x mmpu nk jage hati sndiri and diri korang sndiri dgn baik, sebaiknya, korang xkan mungkin mampu nk jage hati orang lain ok... fhm x mksud aku ni??? kalau ada yang x phm, bce la bnyk2 kali, so korang akan faham gak... sayangi diri sendiri dulu kalau nak sayang orang lain, kalau x pandai nk jge and appreciate diri sendiri yg sememangnya x sempurna tu, jgnlah nk gtl2 jge hati org laen ok... tepuk dada, tanyalah iman... *entah betul entah x peribahasa tu, maen taram je... haha...
ok la, smpai sini je episod kali ini, jgn lupe saksikan episod seterusnya di link dan tuan empunya yang sama...
bye2, salam sayang dari perantauan (AG,Melaka je...pun)
HAHA... =)

3 comments:

  1. der, aina, aku blind bukak blog ko ni , hahaha tukarla tulisan tu der, putih ke ,baru syiok nk bace hahah

    ReplyDelete
  2. rindu glee kt ko aina

    ReplyDelete
  3. To ADILA :
    sory ar beb, aku ni baru lg dlm zaman blogging, nnt aku tukar ek... haha...

    To KATT :
    aku un rndu glerr kat ko... rndu sgt2... =)

    ReplyDelete