WeLcOmE!!!

Here u are, in my incredible life... Hope that u all will enjoy and make my life is more incredible!!!! heee...
Smile if u look me...
Sebab i tahu u want to know me better...
HaHa...
Tak kenal maka tak cinta...
Ceriakan hidup anda dengan senyuman, jauhkan kesedihan, enjoy reading my blog... not as good as others blog, but it is not so bad as i can always make u puas hati baca blog i... =)
b4 that, sebelum saya terlupa, rjin2 la bg ikan2 saya kat bwh tu mkn ye... Thanx a lot if u do so...

Lots Of Love...
- aina -
('',)

Friday, 30 September 2011

Kisah Dongeng

Hai assalamualaikum... Hari ni Aina rasa sedih untuk menulis tapi Aina kuatkan semangat dan sentiasa ukirkan senyuman di bibir walaupun pedih di hati hanya Tuhan saja yang tahu... Al- kisahnya apabila sekali lagi perkara yang sama berlaku kepada saya. Ingatkan mungkin ini kali terakhir perkara serupa itu terjadi sebab dah tak mampu lagi Aina nak melukai hati sendiri, tapi apakan daya, segalanya sudah tersurat olehNya... Saya tahu saya bukan nya insan yang sempurna, bahkan memang tiada insan yang sempurna di muka bumi ini kan... Biarlah perkara itu berlalu pergi, biarlah dia membawa diri, biarlah aku mengusung hari meniti perjalanan hidup sebagai mahasiswa dengan tenang dan aku tekad, tekad untuk tidak mahu perkara itu berlaku lagi, aku akan buang perasaan seperti itu jauh2 agar aku tidak terluka lagi... Itulah ape yang saya inginkan... Ketenangan dan kebahagiaan yang tidak perlu ditangisi lagi... Saya mampu berdiri di kaki sendiri, mengumpul semangat dan kegembiraan dengan sokongan ibu bapa, keluarga dan rakan2 yang setia di sisi lebih daripada yang lain... Ingatlah wahai Aina, setiap yang berlaku ada hikmah nya dan pastikan perkara yang sama seperti itu takkan berulang untuk kesekian kalinya.... Wassalam... Mujurlah titisan air mata Aina tak selebat hujan pada malam tadi kerana Aina tahu, Allah sentiasa di sisi... Walau apa pun yang terjadi, hanya zikir Allah sahaja yang mampu mengubat hati ini... Alhamdulillah... Amin...


Monday, 26 September 2011

DOMUM APERIRE

Hai3... Mesti korang tertanya2 ape tu domum aperire? HAHA... nak tau ape maksud nye? Aina akan bagi clue based on my story ok, sape yg cpat tangkap ape mksudnye or yg lbih cerdik lagi pergi cari maksudnye kat mane2 pun boleh... Nak dijadikan cerita, Sabtu & Ahad yg baru lepas ni, aku dan keluarga teramat lah murah rezeki kerana banyak tempat yang kami kunjungi, yelah kan orang dah jemput seboleh2 nya nak datang kat sume majlis... Yang paling bagusnya, storage box kami nih penuh lah kan jadinya dah tak berhenti2 menyumbat, mujur tak muntah aje... HAHA... Banyak lah jugak tempat yang kami pergi, bermacam2 jenis hidangan yang boleh dikumpul dan disimpan dalam storage box masing2 nih... Selagi terdaya dan muat, sumbat lah sebab bukan senang nak dapat makan FREE macam tu kan... Syukur Ya Allah... Yang menariknya bile asyik sibuk berkunjung merata2 tempat nih, kena lah terkejar2 ke sana ke mari sehingga lah larut malam... Tapi jangan risau, ibadat wajib masih kami laksanakan ok walaupun sibuk dgn sesi kunjungan... Hee... Ok lah, kalau tulis banyak2 pun mesti bosan nak bace kan, i know that... Takde gmbr untuk dikongsi coz kami sebuk memenuhkan storage box kami...

Dictionary Aku :
- domum aperire : rumah terbuka a.k.a open house
- storage box : perut



Thank U 4 viewing my blog... Love U, Tata... =)

Thursday, 22 September 2011

KISAH 'suri rumah' SEMENTARA

halloo... salam sayang wat sume... terasa tgn saya ni rajin pulak nak meng'update' blog ni... hee... tak banyak yg ingin diceritakan, tapi suka saya ingin bagi tau yg i'm currently at home... mesti dalam hati korang akan ckp, 'ek eleh, stakat kat umah je pun, bkn nye g mne, tu pun nk habak gak ke??'... mesti ade yg ckp cmtu kan, don worry, i x kesah pun... hee... ape yg menarik nye saya kat umah is saya jadi 'suri rumah' sementara coz b4 raye hari tu, my maid run away... don know why, let it be lah kan, da pndai pergi pndai2 la ko hidup ye... haha... know what, saya 'terpaksa' bangun se'awal' 8 pagi untuk siap2 hntr adik saya yg paling kecik dan comel tu g sekolah, then basuh baju, sidai baju, kemas2 pinggan mangkuk kat dapur, kemas katil adik2 yg 'kadang2 terlupa diorang nk kemas'... haha... da siap sume tu, huh menatap buku MAT112 lew, study untuk final next friday, 30 sept and to make me not bored, saya juga bukak television untuk hiburkan hati dan otak yg penat menelaah ni... kih3... after that, at 11.45 and sometimes 12.45, i kena amik adik i yg comel tu kat sekolah but b4 amik tu mcm biase la yg suri rumah laen buat that is memasak ok... huhu... masak?? it's ok aina, yakinkan diri yg u boley masak and definitely u can right... hihi, lot of fun... =) kebetulan pulak hujan hari ni, so baju2 yg saya basuh tersidai saja di dalam rumah sementara saya pula tersidai di atas sofa kedinginan, otak ter'lambat' nak berfikir and mata ter'paksa' tengok television... muahaha....


That's all 4 today, tata,titi,tutu...
C U D I P T...
=)

Friday, 9 September 2011

Saya Pun RAYA Jugak!!!!

hey3... sume orang sebuk citer pasal RAYA, mentang2 lah bulan Syawal kan... haha, nmpk x dengki nye aku dgn org laen mcm mane kan... haha, chill la, sume org sambut RAYA ok, bukan je Melayu, malah kaum laen juga merasa beraya, 1 Malaysia lah katakan... ok, enough with the 'introduction', let's take a look and read my RAYA storey.... this year, my family and I beraya di Langkawi memandangkan hanya di Langkawi kami masih ada seorang nenek, iaitu mak kepada ayah aku... kami x pulang beraya di Kelantan memandangkan kedua- dua nenek dan atok sebelah mama aku sudah tiada, tambahan lagi cuti sekolah yg singkat menyebabkan kami hanya beraya di Langkawi... Semoga roh arwah Tok Wan, Tok Yoh & Tok Mek dicucuri rahmat Allah, amin...
sambung citer psl RAYA, tahun ni tema colour kami ialah BIRU!!! huhu... seronok lah juga beraya kali ni... bukannye ape, tetiba plak RAYA kali ni aku teRAJIN 'menyibuk' di dapur, mcm2 kitorng msk untuk RAYA tau... lepat pisang, ketupat palas, rendang daging, ayam masak merah, bihun soto, roti jala, kuzi ayam, and wat biskut cornflakes ( aku dgn cousin wat sndiri tau, huhu, bangga )... actually x sume yg aku list tu aku msk, tolong2 je snanye, mklumlah, masih mebiasakan diri dgn perkataan DAPUR & MASAK... hehe... okeyh, next aku nk citer psl duit RAYA yg aku dpt, guess what, aku hanya dpt x smpai rm 20 pun duit RAYA... caye x??? believe it or not, it is true u ollz... yelah, da mkin besar kan, muke plak da matured bak kate kwn2... haih, nasib la ko AINA... =D

ok, ni some of my RAYA picture, cuci2 lah mata... SELAMAT HARI RAYA, masih x terlambat untuk i wish sbb skrg masih bulan Syawal...

Tolong mama & ayah masukkan duit raya... ( snanye baru lpas salam mereka mohon ampun maaf, ngee )
Lapar eh dik na... haha, mkn lah yo... =)
antara cousin saya... rmai lg snanye, tp ltak yg ni je la ek... =)
My beloved mama & ayah
With my dear father... =)
With my cousin, kami penat raya lah... =)
With my dear mama... =)
Kamilah photographer raya... ngee... =D
that's all i can share, pnat nk tggu gmbr upload laa... sory guys, SELAMAT HARI RAYA!!!!
lots of love, blogger yang simple : AINA =)