WeLcOmE!!!

Here u are, in my incredible life... Hope that u all will enjoy and make my life is more incredible!!!! heee...
Smile if u look me...
Sebab i tahu u want to know me better...
HaHa...
Tak kenal maka tak cinta...
Ceriakan hidup anda dengan senyuman, jauhkan kesedihan, enjoy reading my blog... not as good as others blog, but it is not so bad as i can always make u puas hati baca blog i... =)
b4 that, sebelum saya terlupa, rjin2 la bg ikan2 saya kat bwh tu mkn ye... Thanx a lot if u do so...

Lots Of Love...
- aina -
('',)

Monday, 27 August 2012

Raya 19

"Fuhh, fuhhh, awat lah berhabuk sangat tempat ni haih... Lama benor tak kemas agaknya... "
Eh hai apa khabar semua? Tak perasan pulak ada orang duk baca2... Hee, sebuk sikit lately ni, tu yang baru nak mengemas laman yang dah tak cukup tempat nak letak sawang2 kan... Hahaha... So macam mana dengan cuti anda? Or lebih tepat lagi kita panggil RAYA lah kan... Weee, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua teman, kenalan dan umat Islam yang menyambutnya... Semoga raya tahun ini memberi anda seribu satu kemanisan dan keceriaan dalam hidup...

This year saya beraya di Langkawi dulu, kampung ayah... Huh, balik kampung Langkawi ni, dugaannya hari tu berbuka puasa lambat lah kan... Al-maklumlah, utara nun jauh di sana... Apa2 pun, puasa pun da habes, RAYA disambut dengan sederhana tapi gembira... Puas kot dapat makan banyak, beraya rumah orang je makan, beraya je makan... Alamatnya badan pun naik... Eh yeke? Tak timbang pun sebenarnya, hikhik... Alahai, gemuk ke, kurus ke, yang penting dapat makan... Makan itu penting okay... Hee... Baju raya saya tahun ni pink tau, padahal tema sebenar hijau, tang mana entah baju aku terselit pink, tapi ada lah kat baju aku warna hijau sikit2 okay... Takde lah lari tema sangat pun... Tak tahu lah kenapa most of my baju, baju kurung ke, kemeja ke, semua nye pink... Awat lah aku gila pink tahun ni pun tak tau lah kan... Kata brutal, cehhh pakai jugak pink kan.... Ekekek, malu pun ada... Biarlah, asalkan nampak manis... Ecewah, perasan... Phuiii, hahaha...

baju raya di langkawi... nampak tak pink nye... =)

baju raya di Kelantan... pink jugak wooo...

hah ni lagi satu pink... kemeja nye tertutup pulak..

Puas beraya di Langkawi, kami sekeluarga terjun pula ke pantai timur, Kelantan iaitu kampung mama... Pheww... Lagi seronok lah kan beraya kat kelantan... Saudara mara bagi duit raya banyak, weee... Makan pun sedap2 kot... Rindu nak balik kelantan lama dah ada, cuma tahun ni dapat balik... Apa lagi, bantai makan nasi berlauk pagi2, akok dan budu.... Wohooo... Kami di Kelantan tak lama mana, kena pulang ke KL awal bagi mengelakkan kesesakan jalan raya yang bukan sahaja akan memenatkan ayah saya yang memandu, malah kami anak beranak yang kematu menunggu di dalam kereta... Wahahah... Alhamdulillah jalan baik dan perjalanan lancar pulang ke KL...

Mesti ada yang tertanya-tanya nape tajuk post ni Raya 19 kan? Actually raya tu pasal raya lah kan... Nak diceritakan pasal 19 tu ialah umur saya lah... I'm 19 since 25 August 2012 okay... U must call me kak long okay... Hahah... Dah makin tua rupanya aku ni ye... Alhamdulillah, birthday saya selamat disambut di rumah Sabtu lepas, meriah dan seronok nya tak terhingga... Menu untuk hari itu ialah sup campbell, roti panjang, spagetti, ayam and lamb bbq, cocktail, sparkling and the most important thing is KEK CHOCOLATE INDULGENCE... Weee, dapat favourite kek kot... Actually saya sambut birthday sekali dengan adik saya, Aina juga namanya sebab birthday dia bulan puasa hari tu... Takpe2, sharing is caring, caring is loving kan... Thanx dear mama and ayah...

wohoo, my chocolate indulgence...

sharing cake together... =)

wohooo, western theme kot makanan nye...

Hope the memory I share with you could make you all happy too and don't be jealous okay... Hahaha
Selamat Hari Raya, and have a nice day!!! Thanx for reading... =)

Monday, 13 August 2012

Hati Berbunga

Alhamdulillah, hati kini berbunga indah bak musim bunga di negara orang... Ecewahh, haha... Seronok rasanya mencecah minggu ini, mana tak nya kan, dah nak cuti raya kot... Hoho, tak sabar nak sambut raya.... Pakai baju raya, makan biskut raya, dapat duit raya, lalalala and so on la kan... Hehe... Berapa hari je lagi tinggal nak puasa kan... Saya rasa seronok sangat dalam bulan Ogos ni tau... Haih, dah la berpuasa, beraya, sambut hari merdeka dan yang paling pentingnya hari lahir saya lah kan... Hoho, tak lama je lagi nak mencecah usia 19... Haih, makin lama makin besar saya ye....

Al-kisah semalam saya selsema teruk yang amat, then sakit kepala, pastu terus demam kot... Haih, sabar je lah kan... Elok2 hati berbunga mekar, layu jap semalam.... Tidur pun sampai 14 jam kot... Haiyoyo, pecah rekod aku kot, tak pernah aku buat before this... Hebat tak? Hahaha....

Okeyh penat dah tak tau nak tulis ape... Actually bosan malam nih tak tau nak buat ape, nak tidur tapi tak ngantuk lagi maklumlah da lame tido kan tadi, 14 jam pulak, petang baru bangun... Hohoho...

Sayonara kawan2, apa2 story menarik saya cerita ye... Love u, muahhh!!! =)

Thursday, 9 August 2012

Sekali lagi...

Ya sekali lagi kita berjumpa di lembaran ini... Sekali lagi juga kita sedang menghadapi Ramadhan yang mulia, walaupun aku agak lambat update pasal bulan puasa ni kan, takpe lah... Orang busy kan, nak wat camne.. Anak ramai, kerja bertimbun kan... Hahah... Apa khabar anda semua? Harapnya sihat lah kan... Aku ni hah macam tak sihat, nak gila pun ada... Ye, aku gila sebab kau... Sekali lagi kau tiba2 berubah dan meminta agar kita tidak berhubung lagi... Aku musykil, apakah salahku? Aku tak tahu apa yang perlu aku katakan lagi... Jujur aku kata kadang-kadang aku tak faham dengan diri kau.. Aku dah mula jatuh hati pada kau walaupun aku tahu kau menyukai orang lain... Peduli apa, hati dan perasaan itu datang dengan sendirinya dan sukar untuk aku elakkan... Aku memang seorang yang tegas pendirian, jika itu yang kau minta, jangan berhubung dengan kau lagi, ye aku akan tunaikan... Tapi aku tetap menunggu agar kau menerimaku sebagai kawan dan tidak memutuskan ikatan persahabatan kita... Mungkin kau tidak pernah tahu perasaan aku terhadap kau, biarlah... Biarlah ianya rahsia hati ini sahaja... Aku harap kau temui apa yang kau cari selama ini... Semoga kau bahagia dan aku berharap kau tidak lakukan kepada orang lain sebagaimana kau lakukan kepadaku... Jagalah hatinya dengan baik dan sayanginya dengan tulus...

Ecewahhhh, bermadah pulak kat atas kan... Huhu, padahal dalam hati tengah nangis, cuma air mata je yang tak keluar... Al-maklumlah air mata dah keluar petang tadi dengan tidak semena-menanya... Bertuah bagi orang yang membuatkan aku nangis kerana dia, bertuah kerana air mata ini jatuh untuknya... Kerana itu maknanya aku menyayangi orang itu dengan ikhlas... Wahhh, hebatnya orang yang aku sayang kerana dapat anugerah air mata aku... Tahniah lah kan, so hargai lah air mata aku yang tak seberapa ini... =)

Apa yang boleh aku katakan untuk hari ini, ikhlas dari hati ini.... Menyayangi seseorang lebih perit daripada disayangi seseorang... Keep smiling and please be happy for yourself you guys...