WeLcOmE!!!

Here u are, in my incredible life... Hope that u all will enjoy and make my life is more incredible!!!! heee...
Smile if u look me...
Sebab i tahu u want to know me better...
HaHa...
Tak kenal maka tak cinta...
Ceriakan hidup anda dengan senyuman, jauhkan kesedihan, enjoy reading my blog... not as good as others blog, but it is not so bad as i can always make u puas hati baca blog i... =)
b4 that, sebelum saya terlupa, rjin2 la bg ikan2 saya kat bwh tu mkn ye... Thanx a lot if u do so...

Lots Of Love...
- aina -
('',)

Wednesday, 20 July 2011

Netballer UiTM Melaka Awesome!!! =)

WOW... tjuk nye nmpk hebat... isi nye lak ntah hebat ntah x... actually aku terpilih bagi KARISMA UiTM Melaka 4 netball, tu yg puji bukan maen lg kan... haha.. bagi aku, netballer UiTM Melaka mmg awesome and HEBAT!!! 9 July hari tu, Kak Leha hntr 2 team untuk open Melaka... team A terdiri drpd akak2 senior karisma, while team B plak aku dan rkn2 yg part 1 nih... pengalaman yg sgt bermakna buat kitorang yg bru 1st time lwn open... guess what??? kitorng smpai kat kompleks rakan muda masjid tanah xde la awal sgt, dlm pkul 7.30 cmtu, standard org dtg 4 match pape je lah kan... tp kannnn, smpai je kitorng kat situ, xde sape pun kat sne, pnganjur pun xde, x nmpk mcm tmpt match berlangsung pun... smpaikan kitorng da cuak btul ke hari tu ke hari lain... haha... tp mmg btul lah ade match kat situ, tp orng laen lmbt... x pelah, kami tunggu dgn sabar... haih.... lawan punye lwn, akhirnya team A dan team B brtemu di suku akhir... wah3, jmpe kat final xpe la gak kan, ni kan suku akhir, haih, gamaknye team A la mng... team A mng all game dlm grouping, team B kalah 1 dlm grouping... xpe2, it's ok girl... u all have tried the best... Lastly, team A JOHAN and team B 4th place... CONGRATULATIONS to u ALLZ... great game and a wonderful day playing dlm hujan kan...
here are some of the pictuure on that day...

Team A

Team B

Kak Ieqa & Kak Leha

Team B maen dlm HUJAN... haha

Team A yg HEBAT... kak idot terbang...

Team A vs Team B ( suku akhir )



Team B 4th place, medal with hamper!!!

Team A JOHAN... medal with money RM 400


saat2 gumbira!!! yeay!!! =D

end of the final game... cheez... =)

keputusan prlawanan kmpulan A
keputusan prlawanan kmpulan B
Thats all the story 4 Netballer UiTM Melaka Awesome!!! thanx 4 reading and wait 4 my next story... tring to give the best 4 u all to read and enjoy with my blog... love u allz... =)

Reported by : 






Tuesday, 19 July 2011

Holiday at Thailand!!!

4 June until 7 June yg lalu, aku dan family telah berangkat ke kota BANGKOK, Thailand... Buat ape g sne mse ade klas kat U??? g brcuti la hoiii... disebabkan dah tmpah segalanya aawal, terpaksa jugak aku minx excuse klas untuk hari isnin dan selasa... pnat gak nk settlekan sutar bagai... fuhh... xpe2, pasal tu x best... go straight to thailand story.... bnyk tmpat yg kami kunjungi, yg paling best is bila kitorang g FLOATING MARKET... pasar terapung beb, aku ingt kan aku mimpi ke ape, yelah, selama ni bce kat buku sejarah form bpe ntah psl pasar terapung ni kan... wah3, akhirnya aku smpai gak kat tmpat itu.... ni hah picture nya....

pasar terapung a.k.a floating market

shopping time... =)

then kitorng pegi ape ntah name tmpat tu, tapi kat signboard tulis Thailan Grand Palace... hmm, x tau ape??? lu pkirlah sndiri ek... haha... lawa sgt tmpt tu, look fresh and so beautiful dgn bntuk loceng yg tajam bucu atasnye tuh... haha, maen ckp je kan, ntah ape la nme nye... xpe2, tgk je gmbr nih, korng phm la kot... haha

model 4 thailand... haha

di tepi jalan yang indah... haha

at garden palace...

enough with that, next... kitorng g psr chak chuk chak... haha, ntah  btul ntah x nme nye tu... tp tmpt shopping mcm kat jln TAR kat KL tuh... harga brpatutan and brng2 pun nice, not bad... ape lagi... time 4 shopping laaaa....

sume syok shopping, adik dah pnat smpai garu kpale... haha

lawa x kmeja tuh... haha...

sibuk cari tshirt cotton untuk adik... nmpk x tgn dia garu2 bdn, gatal sbb da pluh2, pns sgt cuaca... haha

then, kitorng jugak ade pegi sato shopping mall nih... pergh, canggih gler, lawa sgt2, kalah kot KLCC... haha... dah cnggih, brng pun mhl2, tgk je la... nk beli mmg x la kan... watch it out...

salah satu kdai yg mahalllll... haha

xdpt nk shopping, posing je la... haha.. kbetulan plak ade pneran orkid kat situ...

pameran orkid... stop with ur hidung kembang wahai adikkk... haha

in front of the shopping mall yg mhl...

hah, ade lg 1 shopping mall yg kitorng pegi, tp yg ni murah la, bleh beli byk skit brng... haha... jom tgk gmbr nye...

suasana kdai2 di sne... =)

ni nmenye tuk-tuk... haha

antara kdai mkn yg mnjadi pilihan kami, coz kat thailand susah nk cari mknn HALAL tau... hati2...

Yana Restaurant...

bila adik dah lpr sgt... ape ntah nme kdai nye...

mkn pulut mangga je kat airport coz xde mknn HALAL u know...

now, at the hotel environment plak... lawa x lawa, lu pkirlah sndiri ek... haha

bunga yg cntik... haha

in front of the hotel...

last but not least, at the airport lah...

before emigresen... haha

smart x?? haha

smile u allz.... =)

that's all 4 THAILAND story... not so many picture yg aku bleh ltak sbb pnat nk tggu upload nih... haih... xpe2, nk tau thailand cmne, u allz pegilah sane sndiri ek... huhu.. thanx 4 reading and seeing my blog...


reported by : me!!! =)

Monday, 18 July 2011

Setelah Sekian Lama & Story Hari Ini... =D

Fuhh... At last, rajin gak tgn ni nak menaip kat blog yg dah lme ditinggalkan buat sementara... Maklumlah, tgn ni mls nak mnaip slama sebulan... padahal mnaip dlm chatbox facebook bkn main lg kan... muahaha... xde lah, bkn nye ape, bkn nye mls sgt nak update blog, cume pnat + busy + homework + activity kat u yg mmbuatkan aku kdg2 trlupa n x smpat nk update... xpe2, i'll try to story all the things i've done ( yg interesting je la kan ) so that i can share to u allz... alang2 dah update hari ni, nak citer la gak story 4 today... sooooo not so bad.... haha... u guess what?? hari ni aku n best frens aku, ieqa, nadia, jaja and rem g MIDVALLEY... aku 'ditugaskan amik nadia kat umah dia memandangkan dia hanya ade P that stand 4 penipu... haha... means she do not have a driving license yet... so aku pun g la amek cik nadia d rumah nye kat bukit setiawangsa... x susah jln nye, cme mybe 1st time, tu yg hard skit... dah amik miss belated birthday, kitorng trus g ke midvalley ikut ptunjuk yg ayah aku bg... then smpai la ke simpang yg ade signboard ke midvalley, da msuk.... then slh jln smpai ke dpn tudm... then patah balek, then slh lagi smpai ke jln klang lama... then patah balek, then smpai la ke midvalley... thanx god.. BUT, msuk je prking zone, FULL u know, smpai minyak hmpir kering, kitorng have to go out back stelah hmpir 1/2 jam cari prking... kluar la balek nak cari minyak kete ni hah... haih, ape laa naseb kami ni kan... smpai aku dgn nadia da fed up nk g mid but sbb kan kwn kami yg lg 3 org tu dah smpai, gagahkan n tabahkan jugak hati dan diri drive balek ke mid... alhmdulillah smpai gak, cri parking and we got it... pstu trus la kitorng g maen boling 1 game... spe mng?? we all win right girls and rem... huhu... dah pnat maen, aku dgn nadia ape lg, cri mkn la, lapo wooo, duk dlm kete, sesat slame 3 jam cri jln msuk ke midvalley... muahahah... done eating, pray 1st and then shopping... as usual la kan, prkara wajib bg nadia, ieqa and jaja... rem pun lyn saje laa... haha... hbis shopping then kitorng pun grak nk blek pkul 4.30 cmtu... tkot jln jem, mklumlah, kami dak uitm cuti, tp org kl kje gak.. haha... alhmdulillah, nk blek umah, kluar smula dri kl tu sng sbb aku ingt jln yg ayah aku slalu lalu after amik aku kat kl sentral... alhmdulillah kami slamat kluar dri kl yg mnyesatkan tuh... haha... then hntr cik nadia blek and aku pun smpai umah dlm pkul 6... a nice trip and adventure with nadia... haha... that was great yeah nadia?? huhu... and the most important is, i have a great day with my dear best frens, ieqa, nadia, jaja and rem today... LOVE U ALLZ, THANX 4 THE WONDERFUL DAY... =)



ieqa, aku, jaja, nadia <3

< ieqa >

< nadia >

 jaja, walaupun ur picture is not here, but u still my dear fren... hehe... <3


< rem >





smile as long as u have ur frens to smile with u together.... and love them as long as they love u... =)

special 4 : nur haziqah, nadia zahirah, nur izzaty and rahim hashim... <3 =D