WeLcOmE!!!

Here u are, in my incredible life... Hope that u all will enjoy and make my life is more incredible!!!! heee...
Smile if u look me...
Sebab i tahu u want to know me better...
HaHa...
Tak kenal maka tak cinta...
Ceriakan hidup anda dengan senyuman, jauhkan kesedihan, enjoy reading my blog... not as good as others blog, but it is not so bad as i can always make u puas hati baca blog i... =)
b4 that, sebelum saya terlupa, rjin2 la bg ikan2 saya kat bwh tu mkn ye... Thanx a lot if u do so...

Lots Of Love...
- aina -
('',)

Monday, 21 May 2012

Team Buildings

Hallohaa, how are u semuanya?? Harap2 anda semua sihat dan sejahtera okay... Alhamdulillah dapat lagi saya meng'update' blog ni sementara umur masih panjang... Nak diceritakan, pada hari Sabtu yang lalu, saya dan keluarga bergerak ke Felda Residence Hot Springs Sungkai, Perak... What for? Actually kami sekeluarga mengikut ayah team building MPAJ or we just called it family day lah kan sampai hari Ahad... Tujuannya pastilah untuk mengeratkan silaturrahim dan menenangkan fikiran mereka yang penat bekerja kan... Pelbagai aktiviti yang kami jalankan di sana... Ini antara aktiviti yang dijalankan mengikut pelbagai peringkat umur...

Aktiviti bagi kanak-kanak berumur 3-6 tahun...

lari kutip gula-gula... kumpulan yang kutip paling banyak ialah pemenang...

Aktiviti bagi kanak-kanak berumur 7-12 tahun....

permainan bawa bola ping pong dalam sudu...

permainan isi air dalam botol menggunakan span...
Aktiviti untuk lelaki dewasa...

belon berair...

bawa bola ping pong dalam sudu menggunakan mulut, kepit belon celah ketiak...

Aktiviti untuk perempuan dewasa...

belon air juga...

bawa bola ping pong dalam sudu menggunakan mulut, kepit belon celah ketiak...

Acara berpasangan...

lari sambil kaki diikat...

At night pula, kami adakan BBQ dinner... Sedap wooo dapat makan, tapi den tak dapat nak amek gambar makanan2 nye sebab dok sebok makan lah kan... Muahaha... Di samping itu, penyampaian hadiah untuk segala aktiviti di atas turut disampaikan, malah terdapat juga aktiviti karaoke dan cabutan bertuah... Pelbagai hadiah diberikan dan ini antara hadiah yang kami sekeluarga dapat hasil titik peluh kami bermain dalam semua aktiviti yang diberikan...

wohooo, banyak benor kan hadiahnya...

ini lah dia lobi hotel nya... disebabkan adik laki aku takde, so dia lah kena jd model, aku photographer... kalau tak aku lah model nya dan adik laki aku photographer... haih, awat lah hang tak balik adik oiii...



Okeyh itu serba serbi cerita family day kami... Sekarang kita beralih pula kepada cerita mengenai tempat yang menarik ini, Felda Residence Hot Springs Sungkai, Perak... Wahwahwah, seronok tak terkata tau tak, best sesangat tempat tuh... Ada kolam air panas, kolam air sejuk, tempat merebus telur, taman terapi yang ada pelbagai jenis suhu air... Wauuuuu, some kind like interesting kan... Seriously best tau... Untuk pengetahuan anda, tempat ni boleh masuk dengan 2 cara kot iaitu sama ada menginap di hotel or just nak pergi kolam2 bagai tuh... So up to u all lah nak pergi camne kan... Tapi apa yang ingin saya katakan seriously best sangat2 tempat tuh... Oleh itu saya akan share kan sikit gambar2 yang mungkin mampu menarik perhatian anda ke sana... Al-maklumlah tahun ni kan tahun melawat Perak, so apa salahnya saya tolong recommend kat anda tentang keseronokan tempat nih... Here we come, some of the picture...

ini adalah kolam air sejuk, mempunyai gelongsor

here u are, tempat merebus telur

ni tempat untuk anda membeli telur okay... dalam satu mangkuk ade 5 biji telur, so belilah sebanyak mana yang anda inginkan...

ini pula taman terapi yang terdapat pelbagai kolam dengan berbagai suhu air untuk setiap kolam... manakala jalan kecil itu ialah tapak refleksologi...

ini dia kolam air panas, suhu nya boleh lah tahan macam air shower yang panas tuh...

okeyh ini hotel nya or just call it villa...

ini pula view berhampiran lobi... lobi dekat belakang sana tu hah...

here u are the map of this place... =)

Cukuplah rasanya gambar2 untuk menarik perhatian anda ke tempat ini... Maklumat selanjutnya bolehlah dicari di laman web tempat ini sendiri ya... Semoga paparan ini dapat menarik minat anda untuk melawat Perak... Ayuh visit Perak 2012... Saya sebagai rakyat Malaysia hanya mahu menjadikan Malaysia tumpuan umum tidak kira masyarakat tempatan mahupun antarabangsa... Ecewahhh... Huhu, that's all for this post, see u all in the next story okay... Sayonara... =)

saja menyibuk, actually ni view dekat depan villa yang lawa tuh...

Monday, 14 May 2012

Mother's Day

Hallohaa... How are you today??? Hope that everybody were just fine... Seperti yang semua sedia maklum, tanggal 13 Mei adalah sambutan hari ibu officially... But ramai yang kata hari-hari pun hari ibu... Tapi to make it special, kita sambutlah secara official kan... To my dear mama, Jamaliah Bt Ab. Aziz, happy mother's day to you... There is no present that i could give you as kakak belum ada money sendiri lah mama.... InsyaAllah satu hari nanti bila dah kerja kakak bagi hadiah ye... Hehe... Tapi actually saya dan adik bongsu ade buatkan mama kami roti special, sendiri buat tau, bibik tolong ajarkan... Muehehe, walaupun tak seberapa macam kat kedai, tapi cukuplah ianya dibuat dengan keikhlasan kan... Yang penting ikhlas untuk mama tersayang... Inilah gambar surprise kami untuk mama...

Sedikit roti2 yang comel daripada kami untuk mama...

Oh ye, di samping itu, kami juga ada buat kad for our mom, the front page ayat2 nih, and at the back our picture lah... then kitorang letak dekat dalam tudung saji yang ada roti tuh since malam lagi sebab saya ni bangun lambat, so nanti mama turun pagi2 dah ada surprise nya... weee, just for u mama... hope u like it...


front page of the card...

back page of the card...

Tapi bukan itu sahaja yang diberi kepada mama, ayah ada belikan kek coklat untuk mama jugak... Wahwahwah, seronoknya... Kenyang dapat makan kek kan... Al-maklumlah kami ni dah lama tak makan kek sejak birthday adik lelaki aku iaitu bulan Februari yang lepas... So tu lah last time makan kek pun... Nak tunggu for the next kek bulan Julai lah kan, birthday mama dengan adik ketiga saya... Weeee, ni lah kek nya... Sodap tau...

woot woot, cantik kan kek nya, sedap...

Okeyh sampai sini saja cerita pasal hari ibu... Ingin saya ucapkan selamat hari ibu kepada semua ibu di dunia dan kepada saya sendiri yang bakal menjadi ibu suatu hari nanti, ahha... That's all for today... Cerita seterusnya akan disiarkan pada hari lain okay... Sayonara and thanks luangkan masa membaca blog tak seberapa ini... =)

Saturday, 12 May 2012

Kahwin???

Hai, apa khabar anda sekalian... Rasa macam lama nye dah tak update blog walaupun hakikatnya baru je seminggu lebih camtu kot... Kalau nak dibandingkan dengan orang lain, ade je yang dah bertahun blog tu bersawang, tunggu masa jadi gua je kan... wakaka, just joking lah u ollzz... Hah actually blog nih di update sebab permintaan daripada my dear best fren Nur Haziqah Bt Mohd Iqbal Ali yang excited bebenor nak tau kisah hidup saya ni hah... Tapi tak mampu lah nak sefamous Scha & Awal kan... Gempak kot, hot couple tuh... weeee... Okeyh dear all my fellow fren, based on tajuk je dah kata pasal kawen, then mule lah menerawang kat fikiran korang pelbagai andaian dan tak kurang jugak ade yang merepek merapu kan... Haha... Nak diceritakan pasal kawen nih bukan mudah tapi takde lah susah sangat sebab nak CERITA je kan, bukan nya suruh KAWEN.... Haha relax... Mukaddimah baru tadi tuh...

Okeyh kawan2, sebelum kawen mestilah ade pasangan kan, dan seperti yang semua tau zaman moden sekarang nih setiap muda-mudi pasti ada pilihan masing2 and tunggu mase nak kawen je sebab masing2 duk sebok kumpul money kan... Haha, ingat senang nak kawen??? Money kena ade, restu parents tu wajib... Pengaruh daripada cerita Mahabbah lah ni kan... Akibat tak dapat restu parents si lelaki, si perempuan sanggup mengundur diri untuk satukan kembali keluarga lelakinya... Haih sodeh lah den...

Merepek lah kan kat atas tuh, nak bagi si Ieqa syg saya ni pening sikit... Haha... To my dear fren Ieqa, dalam soal hati ni, mesti ade suka, duka, gembira, sedih, sakit, luka, kecewa dan segala-galanya lah... Cuma terpulang pada seseorang itu bagaimana nak hadapi semua nya dalam kehidupan... Depends on how you want to go on with your relationship... Bukan senang tapi tak susah, think positive, fikir secara matang and be who you are without letting anyone change you... Dalam soal hati dan perasaan, tiada sape pun yang boleh memaksa kerana ianya hadir dengan sendiri, tapi ingat... Ianya juga akan hilang dengan sendiri kalau tak dijaga dengan baik kan... Errrkk, aku tak tau lah aku merepek ke ape... As long as korang faham what I mean pun dah cukup... Aku bukanlah doktor cinta yang mampu untuk menjodohkan seseorang atau menentukan segalanya, tapi aku tahu aku boleh membantu kawan2 aku dalam membuat keputusan yang betul...

Kerja gila pernah aku buat okay... Yang penting best fren aku pun kena gak... muahaha

Kadang2 aku pun takde lah betul sangat, not mean crazy okay... Hahah, aku pun perlukan bimbingan rakan2 agar sentiasa didorong ke arah yang benar... Sebenarnya nak cerita pasal kenduri kahwin orang lain yang asyik aku pergi ikut parents then makan sedap2, tapi ade gak lah yang tak sedap (oppss) berpuluh-puluh dah tak tau nak kire dah... Seronok lah kan pergi kenduri, dapat makan free beb, tengok pengantin pakai lawa2, duk atas pelamin.... Kadang2 tu berdetik jugak dalam hati, macam mana lah aku kahwin nanti kan... Muahaha, alahai semua orang pun mesti ade terpikir macam tuh kan... Tak payah nak berselindung di sebalik hati kecil korang sangat lah... Bak kata Ieqa, nak kawen, kena lah belajar rajin2, kerja baek2, kumpul duit banyak2 then kawen lah ko... Haha... Bila aku buat status kat facebook just tulis KAHWIN???, my dear mum pulak komen, "lambat lagi lah, kena bawak mama dengan ayah keliling dunia dulu"... Muahaha, insyaAllah ade rezeki akan kakak bawak mama, ayah, adik2 semua ya...

Asyik duk pergi kenduri kahwin orang, hah ni lah keje aku dengan adik2 aku... Duk amik gambar kami je kan... Nak amik gambar dengan pengantin tak mampu lah pulak sebab tak kenal pun, datang atas tiket makan je... Yang penting perut kenyang hati gembira... Muehehe...Okeyh nah hamik gambar kami pose baik punya untuk wedding orang lain... Suka suki kami je...

Sambil kereta bergerak ke majils kahwin, sambil tu gambar di snap... =)

Bunga telur yang cantik...

Bosan terperuk dalam kereta... Masa nih tengah tunggu mama dengan ayah g lagi 1 kenduri, kitorang dah kenyang makan kat kenduri yang sebelumnya...

Kebosanan tahap melampau dah ni... Mogok, HAHA

Panjang sangat rasenye post kali ini... Okeyh cukup sampai di sini sahaja lah kisah kita.... Moga bersua kembali di lain lembaran... Terima kasih bagi yang sudi membaca... Kisah hati yang hanya mampu dikongsi bersama.... =) Sayonara, hamsehamida...
         

Wednesday, 2 May 2012

Changesss

Hai apa khabar para pembaca?? Hehe, lama sudah saya tak update blog nih kan... Al-maklumlah busy jadi suri rumah kan... But that is before this okay, for now i'm penganggur terhormat yang hanya mampu jadi driver adik2 pulak... ekekek... wahahaha, macam2 keje aku buat kan, ingat penganggur goyang kaki je ke? penganggur mcm saya pun pandai luangkan masa or cari hobi sesuai tau... tengok tv, makan, tidur... hah, tu semua dikira kerja lah kan... wakaka... dah bape minggu ntah tak update, what so ever lah kan... terlalu banyak cerita yang tersimpan dalam tangan tinggalkan kat jari ni je nak tulis kat blog ni hah...

Antara cerita yang gua ingat ialah Netball Karnival Sukan IPT Melaka Ahad lepas... Wahaha, dengan tak training nye, fitness masing2 pun ntah pape, hamek ko p lawan bermacam team IPT yg ade kat Melaka ni hah... Berlambak lahaaaiiii... Tak sangko den banyok bnor ipt rupenye ye... Hahah, kasi redah aje lah... Syukur alhamdulillah kami team muda mudi UiTM Lendu berjaya mendapat JOHAN woooo dalam game tuh... Alhamdulillah la kan, walaupun muka burn tapi medal bersinar.... panas terik tau tak lu semua, maen tgh padang rumput yang rasanya macam kat padang pasir pun  hadooo.... adoyai lahai, maen je lah, yang penting MENANG bak kata Kak Leha kan... Tak kira ape pun, mesti menang... hehe...

hah ini lah kami... :)

oh ye, lagi satu cerita yang penting yang mampu menggembirakan sesiapa sahaja tak kira pihak lelaki atau perempuan, yang tua mahupun yang muda... okay sudah merepek kenyataan itu, belum nak kahwen lagi lahhaaaiii... haha... straight tu the point ja lah ye, actually before pergi game netball, pada jumaat yang lepas saya sudah memeriksa keputusan final exam semester 2 yang lepas... alhamdulilllah result saya memuaskan hati saya, ibu bapa, keluarga, si dia dan rakan-rakan seperjuangan... syukur ke hadrat ilahi kerana diberi peluang kedua untuk memperoleh keputusan yang baik seperti itu malah lebih baik daripada result semester 1 yang sebelumnya... tahniah juga buat rakan-rakan yang mendapat keputusan cemerlang semester lepas, bagi yang kurang bernasib baik, teruskan usaha ye... berkat usaha, kesungguhan, kesabaran, ketekunan dan sokongan parents, keluarga, si dia dan rakan2, alhamdulillah saya mampu memberikan keputusan yang terbaik untuk anda semua... insyaAllah kejayaan ini akan berulang untuk semester seterusnya... doakan kejayaan saya akan datang ye... moga saya dapat mencapai cita2 sebagai akauntan or pekerjaan ape2 je yang berkaitan dengan akaun tercapai satu hari nanti... hoyeeeaahhh...



one more cerita menarik ialah jeng jeng jeng... lepas je aku balek daripada game kat atas tu hah, sampai je umah ahad mlm tuh tetibe adik habak dah ade bibik baru wooo... alhamdulillah lah kan, lega hati cek... ekekek, hamboi ko lega ye... haha... not bad lah, bibik baru nih pandai masak yang amat teramat pandai memasak... dah 2 hari kitorang 1 family nih makan masakan dia, tak tau nak ckp dia masak cara masakan indon ke cina ke ape... before this dia keje dgn org cina... hah tu lah pasal konfius sikit, tapi mama dgn ayah kata kat indon dia ada kedai... memang tak dinafikan lah dia masak sedap kan... makin bertambah lah isi badan aku nih pulak kan... wakakaka... asal sedap, kasi telan saja lah... weeee


ehehe... and for the most important thing that is.... i'm currently missing my dear frenzzzzz and my dear si dia sangat2... bila lah bole jumpe kan... rindu sangat2 kat kengkawan, lamo lg nih nak masuk sem baru... lahaiii, napo lah lamo sangat ni hah... berjanggut nak tggu bile boleh jumpa ni kan bak kata ieqa lalink saya yang comel tuh... tapi aku lg comel eh eh eh ieqa bak kata si dia saya... weeee, terharu jadi orang yang paling comel di mata awak tau buah hati... huhu, saya rindu awak, awak rindu saya, sama2 rindu... auuuuwwww, ieqa mia jgn jeles, t kite jumpa ye, i tau u manyak stoly molly nak citer kan mitew kan... haha... love u dear fren, love u dear buah hati, love u dear parents, love u olllzzz dear adik2 and love u alllllzzzz sssseeemmmmuuuaaazzzz... hahha... may i keep all of u deep iside my heart??? heeee =)


see u all in the next journey of incredible life... thankz for reading, sayonara... hamsehamida... =)