WeLcOmE!!!

Here u are, in my incredible life... Hope that u all will enjoy and make my life is more incredible!!!! heee...
Smile if u look me...
Sebab i tahu u want to know me better...
HaHa...
Tak kenal maka tak cinta...
Ceriakan hidup anda dengan senyuman, jauhkan kesedihan, enjoy reading my blog... not as good as others blog, but it is not so bad as i can always make u puas hati baca blog i... =)
b4 that, sebelum saya terlupa, rjin2 la bg ikan2 saya kat bwh tu mkn ye... Thanx a lot if u do so...

Lots Of Love...
- aina -
('',)

Wednesday, 23 November 2011

Many Story To Tell

Hye guys... How are you? Mesti semuanya sihat belaka kan... HUHU... Lama jugak rasanya tak update blog nih... Maklumlah, bukan tak nak update, dah start busy pulak nih... Kenapa? Haa, here it come the story...

1. Semester 2 dah start and now i'm currently at UiTM Alor Gajah, Melaka to sambung my study lah kan... Alhamdulillah daftar, yuran and sebagainya dah settle dan sekarang hanyalah busy untuk memohon sticker kereta + bayaran segala duit buku subjek yang diperlukan... Hoho, it's ALL ABOUT MONEY MONEY MONEY...=)



2. Last Monday aku tgk bola sepak Sukan SEA 2011, final MALAYSIA vs INDONESIA and aku tahu mseti ramai yang tengok kan... Proud to be Malaysian, Harimau Muda menang dan berjaya mngekalkan pingat EMAS buat kali kedua selepas di LAOS 2 tahun lepas... Alhamdulillah... Yang paling best bagi aku ialah menonton siaran secara langsung perlawanan bola ini di kedai makan bersama rakyat jelata UiTM AG ni lah kan... Fuhh, nampak lah di situ semangat MALAYSIA BOLEH... Bagus2, semangat seperti itu yang perlu ada dalam diri remaja kini... Terima kasih kepada polis bantuan kerana faham kepulangan lewat kami rakyat UiTM pada malam tersebut kerana menonton perlawanan bola... Perlawanan yang mendebarkan sehingga ke sepakan penalti terakhir, good job Malaysia... =)



3. For your information or kalau nak tahu, jadual saya pada semester ini tersangatlah padat... Hoho, tiap2 pagi seawal 8.30 pagi pasti ade kelas... So wahai insan yang bernama AINA ni kenalah bangun awal pagi untuk bersiap ke kelas... Go girl, your class are waiting for you... Haha... Sabarlah ye, ada faedah nya kelas tiap2 pagi ni kan... =)



4. For now, dalam bilik aku just aku dan senior part 3 yang menetap di sini... InsyaAllah akan ada lagi kemasukan bagi mereka yang membuat rayuan... Harap2 siape yang masuk tu please lah yang bermanis muka ye kerana saya junior, takut pulok tgk muke akak2 garang nih... Kok ye pun Malaysia nih famous dgn harimau muda ke malaya ke tapi muka kita kenalah manis macam gula2 okey... =)



5. One more thing, setakat ni lecturer kami yang masuk kelas for this 1st week semuanya okey, nice, not so angry but tegas and we still can make jokes in class... Ahaha, such a nice class, thanx dear classmates who make our classes great and not bored... =)


That's all i think story yang terkumpul selama 4 hari sekembalinya ke Melaka... Alhamdulillah i could share and wrote the story for you eventhough it's not like a story in a novel... Sayonara, see u in the next chapter of incredible life... =)

Sunday, 13 November 2011

Let The Smile Shine Your Happiness!!!

Hoho... Aku x tau lah tajuk entry kali ni betul ke salah, tapi tak pe lah, belajar lah writing kan... Haha, kalau sape2 yang bace and rase tajuk nye tu mcm salah dari segi susunan ayat or grammar please do inform me... Heheh... Ape yang ingin diceritakan di sini ialah semalam aku dan family telah menghadiri sebuah aktiviti di KLCC iaitu membeli kasut golf ayah ku yang tersayang... Dimaklumkan oleh mama kepada aku bahawa hari ini ayah nak main golf, maybe dgn member2 lah kot... That's why lah kami pun join sekaki pi cari kasut golf ayah sampai adik kecil molek kami nih sakit kaki, penat lah katakan berjalan... Hoho, and finally kasut ayah pun dah jumpa... Ape lagi, venue seterusnya ialah,  tempat MAKAN... Hoho, kami semua makan sizzling yee mee but my adik ni nak McD okay, so I beli lah kan guna duit ayah... Hahaha...  Adik mintak bubur and burger mc chicken... Mkn punya mkn bubur then smpai lah pulak sizzling yang pada awalnya mama tanya adik nk sizzling x, buat muka tuh xnk2... ok fine, then adik nmpak sizzling trus dia nk, ape lg... McD dia sume tuh aku lah yang lahap... Hahah, adik2... Naseb baik kamu adik kan... Grr... Finished eating, kami balek rumah la, but before that kitorang singgah maxvalu ampang, mama nk beli barang skit... While waiting, aku, adik aku aina and afifah serta our pembantu, kak ani let the smile in our faces shines... HEE... Take a look... Dalam kereta je kami mampu, xmampu lah nk background lawa2... Yang penting kami HAPPY...








That's all our smile for all of you... Senyumlah, dengan senyuman anda mampu ketawa dan dengan ketawa anda mampu untuk bahagia di samping mereka yang tersayang...
SENYUM - KETAWA - BAHAGIA  =)

Wednesday, 9 November 2011

Konsert???

Hallo hallo hallo... How are u today guys? Hope that all of u in a pink of health... Wah3, dah macam mau tulis surat lah pulok... Hehe... Takpe2, hidup ini perlukan kepelbagaian supaya hidup jadi menarik dan ceria kan? Back to the story, talking about konsert, mesti banyak yang bermain dalam fikiran anda semua kan... Some of u may think about aku attend a concert of artist, an annual dinner of whatever society or i'm making a concert? Hoho... Sebelum lebih banyak andaian yang akan muncul, let me tell the story... Semalam, aku dan family menghadiri konsert my little sister Nazurah Afifah... It is called Smart Reader Kids Got Talent Competition 2011and guess what, it is a Grand Final... Hoho... So proud of u dear adik... Ngee... We came early at 4.30 p.m to watch our dear adik present her persembahan that is circus theme... Hoho, adik jadi TIGER lorh... Habis muka dia kena cat dgn buncho colour sampai susah mau senyum tau2... Kesian kamu wahai adik but u still my little comel... Adik punye persembahan yang 1st sekali dan i see her face so gementar lah kan... Buat kat mane final competition tu? Kat Tropicana City Mall at Damansara... Hoho, at shopping mall tau... Tak mampu lah aku nak perform kat tengah2 shopping complex... HAHA... Alhamdulillah adik perform well as the tiger, and just got consolation... Even she just get consolation for the competition, we all still proud of her coz she could be choosed to perform for her school... Nice try ADIK... Ini ada gambar2 yang kami ingin kongsi bersama... Take a look...

Parents with their kids...

My adik that is TIGER...

Kids with their teachers...
The grand stage...

Ayah & Mama

Kak Ani & Aina yang kebosanan...
I love my adik... Ngauumm...

Piala adik... Consolation place...

That's all from me, have a nice day u guys... Tata from me the new tiger... Huahaha...


Friday, 4 November 2011

Alhamdulillah...

Hai... Hari ni aku sangat gembira... Manakan tidak, hari ni result Final Sem keluar!!! OMG... Dup Dap Dup Dap jantung berdetak... Jari jemari laju menaip di papan kekunci laptop Toshiba nih... Hanya Log In di laman sesawang Yahoo untuk melancarkan proses... Inbox ku buka dan tatapan mata tertumpu ke arah email daripada pihak UiTM... Berderau jantung nk tekan email tersebut... Namun aku tetap beranikan diri untuk membukanya... Cehh, ingatkan bukak2 je dah nampak terus pointer, perghh... Scroll down dulu dan akhirnya... Yeay, Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah... Segala usaha keras aku selama ini membuahkan hasil yang membanggakan bagi aku... Terima kasih kepada mama dan ayah yang sentiasa memberi kata2 semangat dan ingatan agar sentiasa belajar rajin2 dan berusaha sehabis mungkin... Terima kasih juga buat si dia yang memberi semangat tatkala diri ini dalam kesusahan... Terima kasih semuanya... Alhamdulillah, sahabat2 baik aku juga mendapat ganjaran yang setimpal... Al maklumlah, kami sentiase belajar bersama, susah senang bersama dan inilah hasilnya... Nurul Aina Nabilah Bt Abd Hamid, Nur Haziqah Bt Mohd Iqbal Ali, Nur Izzaty Bt Razali, Nadia Zahirah Bt Zailail memperoleh Anugerah Dekan bagi Semester 1... Syukur Ya Allah... Nak kata result kami berempat sama pointer memang tak lah kan... Yang penting target kami untuk dekan sama2 tercapai jua... Guys, congrates... Kita dah berusaha kan dan inilah hasilnya... Apa yang kita nak pun dah kita dapat, harap lebih bersemangat for the next sem okay... Dan aku sebagai antara yang paling nampak matured antara korang ingin berpesan, walau sesukar mana jalan yang kita lalui, ingat kita adalah kawan... Saling membantu untuk sampai ke kemuncaknya 1 hari nanti okay... Ape2 pun, korang memang kawan yang sangat baik dan BEST... Harap kita kekal sampai bila2... Buat sahabat2 ku yang lain, tahniah juga buat anda semua yang memperoleh keputusan yang cemerlang, bagi yang tidak, janganlah berputus asa... Teruskan usaha sehingga ke titisan terakhir okay... That's all, muah!!! Love u Ieqa, Jaja, Nadia...









That's all 4 today... This entry is specially dedicated to my besties Ieqa, Jaja & Nadia...