WeLcOmE!!!

Here u are, in my incredible life... Hope that u all will enjoy and make my life is more incredible!!!! heee...
Smile if u look me...
Sebab i tahu u want to know me better...
HaHa...
Tak kenal maka tak cinta...
Ceriakan hidup anda dengan senyuman, jauhkan kesedihan, enjoy reading my blog... not as good as others blog, but it is not so bad as i can always make u puas hati baca blog i... =)
b4 that, sebelum saya terlupa, rjin2 la bg ikan2 saya kat bwh tu mkn ye... Thanx a lot if u do so...

Lots Of Love...
- aina -
('',)

Tuesday, 27 November 2012

Sorry To Say

Sorry to say, i'm too busy this November... So many things need to be done in this beautiful and such wonderful month... Wohoo, speaking dengan lancar pulak aku malam ni kan... Hehe... Nak diceritakan, i busy for 2 weeks only this month but 2 weeks tu cukup lama kot... Duk rumah pun boleh naikkan berat badan sikit la kan, hehe... For 2 weeks, saya perlu memfokuskan diri untuk netball for Karisma 2012... Alhamdulillah, terpilih lagi untuk mewakili UiTM Melaka for this year... Seminggu diperuntukkan untuk latihan pusat and another 1 week for game la kan... Training tak cukup, stamina tak hebat, tapi alhamdulillah all of us manage to get 2nd place for the final game... Alhamdulillah, dapat juga kami tebus kekalahan pada tahun lepas dengan merampas kembali kedudukan naib johan, namun apakan daya impian sejak dulu untuk menjadi johan masih terkubur kerana tewas di tangan UiTM Shah Alam as usual kan... InsyaAllah 1 hari nanti pasti ada yang mampu mengalahkan mereka kan...



Sepanjang 2 minggu bersama netballers, banyak pengalaman, corat-coret suka duka kami bersama walaupun itu cuma hanya sementara... Tetapi itulah yang menjadikan hubungan kita erat dalam membentuk sebuah pasukan yang hebat... Terima kasih kepada anda wahai rakan-rakan kerana menceriakan suasana hidup saya, tanpa anda saya mungkin sukar untuk mempamerkan senyuman di wajah... Cewah, jiwang la pulak rasanya kan... Hehe... Apa yang aku perlu ingatkan kepada diri sendiri ialah sedarlah wahai hati, tak perlu mengejar sesuatu yang tidak pasti kelak kau kecewa sendiri kerana dia tidak mengerti niat di hati... Fuhh, mujur aku diberi kekuatan dan ketabahan hati agar tidak mudah jatuh dan tersungkur... Aku tetap tabah dan aku tahu mungkin itu satu ujian yang akan mematangkan diri aku kelak...

One more thing, sorry to say that i got Dean List again... Weheee, alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi kerana segala usaha yang telah dilakukan membuahkan hasil... Semoga kejayaan ini berterusan untuk semester seterusnya insyaAllah... Sorry to say again, this Sunday on 2nd December i need to go back to Lendu u allz... A new semester will begin soon... Hopefully it is a nice and good sem for me... To all my dearest friends, i'm really miss u alls... See u all next semester okay...

Sorry to say, i need to go... Bye2 u allz... Thanx for reading...

Sunday, 4 November 2012

Tiada Lagi

Tiada lagi wajah itu, tiada lagi suara seorang wanita yang dahulunya rajin melayan keletah budak2... Tiada lagi seorang nenek yang aku sayangi, yang pergi bertemu Ilahi pada Khamis, 1 November yang lepas... Nenek pergi setelah 80 tahun hidup di dunia ini... Semoga nenek tenang di sana dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman... Mulanya aku tenang dan redha dengan kepergian nenek... Namun tatkala kain kapan membaluti tubuh nenek, air mata aku mula jatuh dan mengalir di pipi... Sedih setelah pipi nenek ku cium dan wajah nenek ku tatap buat kali terakhir... Setitis demi setitis air mata ini jatuh, namun tangisan itu aku tahan bagi menghormati kepergian nenek... Bukan aku sahaja yang menangisi kepergian nenek, malah cucunya yang hadir ketika itu turut menangis jua... Syukur alhamdulillah, segalanya berjalan dengan lancar daripada awal sehinggalah pengebumian nenek dengan kerjasama ayah beserta adik-beradiknya, menantu nenek, cucu-cucunya dan juga orang kampung... Hanya doa kini yang mampu mengiringi pemergian nenek, semoga nenek sentiasa tenang bersama-Nya...

Di kesempatan ini juga, ingin aku sampaikan salam dan ucapan semoga berjaya kepada satu-satunya adik lelaki yang aku sayangi, Muhammad Syahmi... Selamat menjawab peperiksaan SPM, semoga berjaya dan mendapat keputusan yang cemerlang... Kakak tahu abang mampu buat yang terbaik, insyaAllah Tuhan sentiasa membantu dan memberi abang kemudahan untuk SPM ini... Usaha dengan bersungguh-sungguh, sentiasa tenang, jangan terlalu stress... If anything, just call mama, ayah or kakak... We will always be with you... Kuatkan semangat, tabahkan hati, kami sentiasa mendoakan kejayaan abang... Buat yang terbaik, I know you can do your best... We all love you, kakak sayang abang... =)

* SETIAP YANG HIDUP PASTI AKAN KEMBALI KEPADA-NYA KERANA SUDAH TIBA MASANYA UNTUK PERGI *