WeLcOmE!!!

Here u are, in my incredible life... Hope that u all will enjoy and make my life is more incredible!!!! heee...
Smile if u look me...
Sebab i tahu u want to know me better...
HaHa...
Tak kenal maka tak cinta...
Ceriakan hidup anda dengan senyuman, jauhkan kesedihan, enjoy reading my blog... not as good as others blog, but it is not so bad as i can always make u puas hati baca blog i... =)
b4 that, sebelum saya terlupa, rjin2 la bg ikan2 saya kat bwh tu mkn ye... Thanx a lot if u do so...

Lots Of Love...
- aina -
('',)

Saturday, 12 May 2012

Kahwin???

Hai, apa khabar anda sekalian... Rasa macam lama nye dah tak update blog walaupun hakikatnya baru je seminggu lebih camtu kot... Kalau nak dibandingkan dengan orang lain, ade je yang dah bertahun blog tu bersawang, tunggu masa jadi gua je kan... wakaka, just joking lah u ollzz... Hah actually blog nih di update sebab permintaan daripada my dear best fren Nur Haziqah Bt Mohd Iqbal Ali yang excited bebenor nak tau kisah hidup saya ni hah... Tapi tak mampu lah nak sefamous Scha & Awal kan... Gempak kot, hot couple tuh... weeee... Okeyh dear all my fellow fren, based on tajuk je dah kata pasal kawen, then mule lah menerawang kat fikiran korang pelbagai andaian dan tak kurang jugak ade yang merepek merapu kan... Haha... Nak diceritakan pasal kawen nih bukan mudah tapi takde lah susah sangat sebab nak CERITA je kan, bukan nya suruh KAWEN.... Haha relax... Mukaddimah baru tadi tuh...

Okeyh kawan2, sebelum kawen mestilah ade pasangan kan, dan seperti yang semua tau zaman moden sekarang nih setiap muda-mudi pasti ada pilihan masing2 and tunggu mase nak kawen je sebab masing2 duk sebok kumpul money kan... Haha, ingat senang nak kawen??? Money kena ade, restu parents tu wajib... Pengaruh daripada cerita Mahabbah lah ni kan... Akibat tak dapat restu parents si lelaki, si perempuan sanggup mengundur diri untuk satukan kembali keluarga lelakinya... Haih sodeh lah den...

Merepek lah kan kat atas tuh, nak bagi si Ieqa syg saya ni pening sikit... Haha... To my dear fren Ieqa, dalam soal hati ni, mesti ade suka, duka, gembira, sedih, sakit, luka, kecewa dan segala-galanya lah... Cuma terpulang pada seseorang itu bagaimana nak hadapi semua nya dalam kehidupan... Depends on how you want to go on with your relationship... Bukan senang tapi tak susah, think positive, fikir secara matang and be who you are without letting anyone change you... Dalam soal hati dan perasaan, tiada sape pun yang boleh memaksa kerana ianya hadir dengan sendiri, tapi ingat... Ianya juga akan hilang dengan sendiri kalau tak dijaga dengan baik kan... Errrkk, aku tak tau lah aku merepek ke ape... As long as korang faham what I mean pun dah cukup... Aku bukanlah doktor cinta yang mampu untuk menjodohkan seseorang atau menentukan segalanya, tapi aku tahu aku boleh membantu kawan2 aku dalam membuat keputusan yang betul...

Kerja gila pernah aku buat okay... Yang penting best fren aku pun kena gak... muahaha

Kadang2 aku pun takde lah betul sangat, not mean crazy okay... Hahah, aku pun perlukan bimbingan rakan2 agar sentiasa didorong ke arah yang benar... Sebenarnya nak cerita pasal kenduri kahwin orang lain yang asyik aku pergi ikut parents then makan sedap2, tapi ade gak lah yang tak sedap (oppss) berpuluh-puluh dah tak tau nak kire dah... Seronok lah kan pergi kenduri, dapat makan free beb, tengok pengantin pakai lawa2, duk atas pelamin.... Kadang2 tu berdetik jugak dalam hati, macam mana lah aku kahwin nanti kan... Muahaha, alahai semua orang pun mesti ade terpikir macam tuh kan... Tak payah nak berselindung di sebalik hati kecil korang sangat lah... Bak kata Ieqa, nak kawen, kena lah belajar rajin2, kerja baek2, kumpul duit banyak2 then kawen lah ko... Haha... Bila aku buat status kat facebook just tulis KAHWIN???, my dear mum pulak komen, "lambat lagi lah, kena bawak mama dengan ayah keliling dunia dulu"... Muahaha, insyaAllah ade rezeki akan kakak bawak mama, ayah, adik2 semua ya...

Asyik duk pergi kenduri kahwin orang, hah ni lah keje aku dengan adik2 aku... Duk amik gambar kami je kan... Nak amik gambar dengan pengantin tak mampu lah pulak sebab tak kenal pun, datang atas tiket makan je... Yang penting perut kenyang hati gembira... Muehehe...Okeyh nah hamik gambar kami pose baik punya untuk wedding orang lain... Suka suki kami je...

Sambil kereta bergerak ke majils kahwin, sambil tu gambar di snap... =)

Bunga telur yang cantik...

Bosan terperuk dalam kereta... Masa nih tengah tunggu mama dengan ayah g lagi 1 kenduri, kitorang dah kenyang makan kat kenduri yang sebelumnya...

Kebosanan tahap melampau dah ni... Mogok, HAHA

Panjang sangat rasenye post kali ini... Okeyh cukup sampai di sini sahaja lah kisah kita.... Moga bersua kembali di lain lembaran... Terima kasih bagi yang sudi membaca... Kisah hati yang hanya mampu dikongsi bersama.... =) Sayonara, hamsehamida...
         

2 comments:

  1. na , kawen jangan lupe jemput aku tau ! ehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, insyaAllah fatin... keep in touch so bole la cik aina jemput cik fatin ke majlis kawen saya... muehehe :)

      Delete