WeLcOmE!!!

Here u are, in my incredible life... Hope that u all will enjoy and make my life is more incredible!!!! heee...
Smile if u look me...
Sebab i tahu u want to know me better...
HaHa...
Tak kenal maka tak cinta...
Ceriakan hidup anda dengan senyuman, jauhkan kesedihan, enjoy reading my blog... not as good as others blog, but it is not so bad as i can always make u puas hati baca blog i... =)
b4 that, sebelum saya terlupa, rjin2 la bg ikan2 saya kat bwh tu mkn ye... Thanx a lot if u do so...

Lots Of Love...
- aina -
('',)

Saturday, 28 January 2012

MANY ANY THING

Selamat Pagi Cinta... Hee, ewah2... Apa khabar semua? Rsa macam dah lama sangat blog ni ter'usang' kan... Maaf kepada blog tersayang n ye, bukan tak mahu cerita or share dengan awak wahai blog... Apakan daya saya sangat busy dan bila mahu meng'update' je pasti ade halangan2 yang mendatang... Dugaan dan ujian lah namanya tu... Too many story to be cerita to u dear blog... Macam2 yang berlaku dari awal Januari ni sampai lah nak ke akhir Januari ni kan... Let it be one by one okey dear...

1-  Too many TEST + QUIZ + ASSIGNMENT yang lecturer2 aku yang tersayang bagi... Maklumlah, semua lecturer nak anak didiknya berjaya kan, tu yang pelbagai ramuan diberi kat student macam aku ni... Hahah, banyak pun banyak lah kan asalkan tak mati buat semua tu, still hidup lagi aku sekarang... Alhamdulillah semuanya boleh dibuat dan dilaksanakan dengan baik... Usaha itu tangga kejayaan, walau sesukar atau sesulit mana sesuatu itu, usaha pasti membantu kan... InsyaAllah kita boleh berjaya kawan2...

2- Histeria menjengah 3 blok di kayangan? Wah, mungkin ada yang tertarik dengan perkara ini kan... Nak cakap histeria tak jugak, tapi most likely macam kena rasuk lah... Al-maklumlah kehidupan asrama ni kan, itulah rencahnya... Setiap yang berlaku pasti ada penyebabnya kan... So, jangan lah kita menjadi sebab or mencari pasal dengan benda2 macam tu ye... Tak pasal2 benda jadi teruk, orang lain pulak jadi mangsa keadaan tau... Kesian lah dia... Yang kami ni kolej perempuan apa lagi, berjaga-jaga sampai kena tidur reramai dalam satu bilik, yang aku tahu paling banyak 1 bilik masa tu ada dalam 19 orang... Guess what? Sesak nafas tau padahal benda macam tu supposely not happen right? Hish3... Sabau je lah kan... Cukup2 lah pasal hal tu, malas nak cerita pepanjang... Bimbang pulok hati ini...

3- During Chinese New Year pulak, aku dan family pulang ke kampung Langkawi dengan seronok dan bahagianya... Manakan tidak, kami bercuti dulu di Kampung Tok Senik selama 3 hari 2 malam sebelum balek ke kampung halaman... Haha, walaupun kampung kat Langkawi, teringin jugak sekali-sekala rasa jadi pelancong Pulau Langkawi tu kan... Hikhikhik... Seriously seronok jalan-jalan 1 Pulau Langkawi tu, dengan keindahan pulaunya yang amat menarik minat mata memandang sehingga rasa mahu terjun and bermandi-manda je tau... Ahaha... Sperti biasa, kalau pulang dari Langkawi, pastilah adanya COKLAT kan... Tu memang main item to bring home...

4- Okey, last week for Jan is this week lah kan... Believe it or not, aku pakai heels that looks like wedges to classes... Hahah, and most of the people said that " asal ko macam tinggi semacam je ni Aina?" Kihkihkih, memang lah tinggi dah kasut tu tinggi... Nampak lain ye aku pakai heels? And ada jugak yang tak sangka aku akan pakai heels... Tapi aku suke pattern kasut tu, bukan nya aku tak pernah pakai heels actually, tapi dah lame tak pakai kan... My mom pun ada cakap before beli kasut tu, "boleh ke nak jalan kat uitm nih, dah la jalan jauh2, naik tangga and bukit bagai"... Hah ko, bila mama dah cakap camtu, i pun cakap lah kan, okey je lah sebab bukan tiap2 hari nak pakai heels ni... Aku pun rasa macam mabuk je kalau pakai tiap2 hari kan... Hahah, sekali sekala ape salahnya kan...

Itu je kot cerita terbengkalai yang aku sisipkan untuk hari ini... Moga2 memberi iktibar, pengajaran dan kebahagiaan kepada anda semua... Kerana setiap apa yang berlaku kepada manusia berbeza-beza dan terpulang kepada seseorang itu untuk menilai atau mengambilnya sebagai intipati hidup masing2... Salam sayang dan jumpa lagi kawan2...

No comments:

Post a Comment