WeLcOmE!!!

Here u are, in my incredible life... Hope that u all will enjoy and make my life is more incredible!!!! heee...
Smile if u look me...
Sebab i tahu u want to know me better...
HaHa...
Tak kenal maka tak cinta...
Ceriakan hidup anda dengan senyuman, jauhkan kesedihan, enjoy reading my blog... not as good as others blog, but it is not so bad as i can always make u puas hati baca blog i... =)
b4 that, sebelum saya terlupa, rjin2 la bg ikan2 saya kat bwh tu mkn ye... Thanx a lot if u do so...

Lots Of Love...
- aina -
('',)

Sunday, 8 January 2012

Di PONDOK Kasturi

Hai, salam Ahad semua... Harapnya semua sihat belaka ye... Syukur alhamdulillah hari ni murah rezeki, dipermudahkan urusan... Haa, nak dijadikan cerita pada hari ni, mari kita mulakan dengan pengenalan... Cewahh, haha... Actually pukul 12.30 tgh hari tadi aku, Wana, Ieqa, Lyana and Adah bersama-sama keluar untuk mencari makan tgh hari... Pada mulanya nak mkn di Klemak tapi apakan daya tutup lah pulak kedai tu ye... Tidak mengapa lah, kami pun cari kedai lain iaitu di kedai Nasi Ulam Kampung kat AG... Alhamdulillah terisi perut kami hari ni ye... Habis je makan mereka2 ni berbelanja di 7-11... Hamboi2, untunglah kan... Hahah... Cukup berbelanja, kami pun bergerak pulang semula ke UiTM lah ye... Dalam perjalanan, kami berhenti singgah di gerai yang menjual DURIAN dekat pintu baru UiTM tu... Wah3, ingat kan main2 nak makan durian, last2 turun jugak pergi beli durian... Haha, beli jugak tuh, dah semua macam kempunan + kebulok lah kan... Hikhok... Tengok2 dan rase2, kitorang pun amek 3 biji saja lah kan yang harganya RM12... Hee, okey lah kan, not bad... Durian kampong je pun... Hee, then b4 that singgah la dulu kat kedai dimensi ni nak beli mineral si Wana nih... Haih, Wana, Wana... Hehe... Pastu ape lagi, selesai semua masuk balek U lah kan... Park kereta kat bawah, bwk barang2 naik atas dan semua tak sabar2 nak bedal durian 3 biji tuh... Dalam perjalanan nak naik ke atas, ade lah budak palapes nih ckp " ade orang belikan makanan lah", then ade lg sorang sambung " untunglah shopping"... Hahah, mana tak nya, banyak giler barang kot... Ape ade hal, bawak je lah kan... Ahaha, yang menjadi pak pembuka durian Lyana lah... Yeah, come on Lyana... Hahah, Sedap wooo, hingga menjilat jari... Dah lah kitorang makan kat PONDOK Kasturi, orang yang lalu-lalang pun pandang2 tgk ape kitorang makan... Hee, do we care? Kami nak makan gak, tapi kitorang takdelah sombong sgt kan, offer gak kat diorang yg lalu2 kat situ, yg dikenali saja lah ye... Sume jual mahal, eleehhh... Haha, tak nak xpe, kami tak kisah kan kwn2... Akhirnya habis gak 3 biji durian tu kami makan... Hehe, dah kempunan kan, ape pun boleh habis ye dok? Hee, okey ni gambar2 kami menikmati durian kampong... Jangan jelez tau... =)

di PONDOK kasturi... muka bahagia ye makan durian... haha =)

hamboih Wana, durian + handset... si Ieqa pulok bersungguh makan durian tuh... =)

hah tu tangan si Lyana Haron sedang berusaha membuka durian untuk kami... go Lyana go!!

khusyuk benor si Adah ni makan durian sampai penuh mulut... haha, Adah, tutup mulut tuh, malu laa dak kasturi nampak... hikhik

muka penat asyik kena bukak kan durian untuk kitorang, ahah... sabar lah ye Lyana, sesungguhnya hanya engkau yang mampu membuka durian itu untuk kami.... hehe

ni pulak si Biha yang tak boleh bau durian, tgk tu siap tutup hidung lagi bila aku hulur durian... haha, actually Biha turun nak amek makanan yang dia kirim kat si Wana yang tgh sibuk menikmati durian kat pondok ni... lapar sgt kot tu yang turun amek kat bwh tu, si Wana ni pulok mesti lah lama kan nak makan durian... hee

fuhh, sedap kan, sedap kan... pergi lah beli sendiri durian kat luar UiTM nih... eheh, murah2, 1KG RM3.50 je...

yang aku pegang tu isi durian nya comel + manis... macam saya lah kan... haha, mrepek je... nampak tak kereta Gen 2 biru kat belakang tu, haa tu lah kereta yang aku mention kat penutup entry nih...

habis tuh durian kitorang makan, kebulor lah katakan... hikhik, kemas ye sayang2 sekalian... jangan makan je keje... ehehe

ahah, akhirnya ada jugak muka kepuasan si Lyana ni dapat makan durian dgn tenang setelah membuka semua durian untuk kami... thank u darling... =)

Okey, itulah gambar2 kenangan hujung minggu kami di 1st week of January nih... FYI, tajuk entry ni hasil ilham seorang kawan laki diorang nih yg aku pun tak kenal, dia ckp "durian di pondok kasturi"... Tu yang tajuk nye macam tu cume aku tak tulis pasal durian to surprise u alls... Terima kasih la ye brader bg I ilham entry kali ni... Lagi satu cerita yang kelakar lah kot, dari kitorang nak keluar makan sampai lah balek U semula, tak habis2 asyik bertembung or terserempak dengan kereta Gen 2 biru milik dak part 2 jugak, kwn2 si diorang nih laa... Haih, pelik bin ajaib betul lah... Haha, biau je lah ye... Gambar kereta tu ade kat gambar aku tgh makan durian... Hehe, padan muka kau kereta jadi bahan aku hari ni... Hoyeah, a nice day... Have fun u alls, musim durian sekarang kan, cepat beli and habiskan durian kat kedai sebelum buruk semuanya... Hahah, tata... Thanks 4 reading... =)

No comments:

Post a Comment